Hlavní obsah

Děsivé, vzduchem letí bugina! Kamion zapíchli na nárazník, jinak by nešťastníka přejeli

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Unikátní záběry, z nichž mrazí. Díky onboardovému záznamu máte možnost podívat se, jaká dramata Rallye Dakar přináší. V tomto případě jde o děsivou příhodu, kterou během středeční etapy zažil Pascal de Baar. Nizozemský pilot kamionu Buggyry se nechal předjet buginou, která se však vzápětí před ním v plné rychlosti vznesla do vzduchu a začala metat salta. Podívejte se na naše video.

Děsivé chvíle na Dakaru. Pilot stáje Buggyra Pascal de Baar málem smetl buginu, která se těsně před ním převrátila.Video: Buggyra Racing

 
Článek

Nejprve si liboval. Konečně duny, kvůli kterým Dakar miluje.

„Nejdřív jsem se sám sebe ptal, jestli mě duny ještě baví. Ale po pěti vteřinách jsem si řekl, ano, kvůli tomu sem jezdím. Tak jsme jeli naplno, ale auto se trochu rozpálilo. Ještě nemáme stoprocentně optimalizované chlazení, takže jsem musel trochu ubrat z plynu,“ popsal Pascal de Baar.

K novinkám Dakaru patří osmačtyřicetihodinová etapa. Velká výzva, taktika bude hrát velkou roli, říkají čeští účastníci rallyeVideo: Sport.cz

Pohodička brzy skončila. Nejprve odtáhl z duny zaseklého týmového kolegu Jaroslava Valtra. Pak přišel ještě mnohem dramatičtější moment.

„Asi dvacet kilometrů před koncem nás předjela bugina. Řidič strašně spěchal. Nevím, možná si musel odskočit na záchod nebo co. Předjel nás, ale pak narazil do duny a převrátil se přímo před námi. Museli jsme brzdit tak prudce, že jsme se zapíchli na nárazník, jinak bychom ho přejeli. Bylo to děsivé, pak jsem se musel dvacet minut uklidňovat,“ otřásl se Pascal při vzpomínce na kritickou chvíli.

Hned na začátku nejtěžší etapy Dakaru v historii s názvem 48h Chrono už ovšem ve čtvrtek kamiony Buggyry štěstí opustilo. De Baar i Valtr zůstali viset v poušti a nedojeli ani na první mezičas (49. kilometr).

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.