Hlavní obsah

Estonský jezdec rallye Tänak se od příští sezony MS vrátí do týmu Hyundai

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Estonský automobilový jezdec Ott Tänak skončí po této sezoně mistrovství světa v rallye u týmu M-Sport Ford a vrátí se do stáje Hyundai. O chystaném přestupu pilota, jenž tvoří závodní posádku s krajanem Martinem Järveojou, dnes informovali zástupci obou značek.

Foto: wrc.com

Ilustrační foto.

Článek

Mistr světa z roku 2019 Tänak letos získal s fordem dvě prvenství, v únoru ovládl rallye ve Švédsku a minulý týden triumfoval v Chile. V příští sezoně se v týmu Hyundai připojí k Belgičanu Thierrymu Neuvilleovi, který automobilce v minulosti pomohl ke dvěma triumfům v Poháru konstruktérů.

„Chceme být vnímáni jako přesvědčiví uchazeči, kteří mají k dokončení práce potřebné nástroje. To znamená auto, organizaci i řidičský talent,“ uvedl šéf týmu Hyundai Cyril Abiteboul. „Při průzkumu možností pro rok 2024 jsme oslovili Otta, který byl nadšený našimi ambicemi a chystanou strukturou. Jsme rádi, že je připraven pokračovat v nedokončené práci, kterou má s naším týmem,“ dodal.

Do týmu M-Sport Ford, v kterém v šampionátu před lety začínal a s nímž v roce 2017 na Sardinii vyhrál první světovou rallye, se Tänak vrátil na konci roku 2022. V roce 2019 vybojoval titul s toyotou, poté byl další tři roky byl členem týmu Hyundai. Na kontě má nyní 19 triumfů v seriálu.

Šéfa týmu M-Sport Richarda Millenera odchod pětatřicetiletého pilota mrzí. „Investovali jsme hodně práce do toho, aby se sen o jeho návratu do týmu M-Sport stal realitou. Někdy ale bohužel nejde všechno tak, jak doufáte. Jejich rozhodnutí odejít na konci sezony zkrátka musíme přijmout,“ konstatoval.

Reklama

Související témata: