Hlavní obsah

Evans vede Finskou rallye už více než o půl minuty

Britský pilot Elfyn Evans vede Finskou rallye už s více než půlminutovým náskokem a má velkou šanci zopakovat v severské soutěži předloňský triumf. Po 18 rychlostních zkouškách je hlavním soupeřem pilota Toyoty Belgičan Thierry Neuville, který za volantem hyundaie zaostává o 32,1 sekundy. O třetí místo se s mankem zhruba půldruhé minuty na lídra přetahují jejich týmoví kolegové a momentálně má navrch Japonec Takamoto Kacuta s toyotou před domácím Teemuem Suninenem ve voze korejské značky.

Foto: Hannu Rainamo, ČTK/AP

Britský pilot Elfyn Evans vede Finskou rallye.

Článek

Už v pátek skončily po nehodě naděje úřadujícího mistra světa a lídra šampionátu Kalleho Rovanperäho na první triumf na domácí rallye. Odstoupit musel kvůli poruše vozu i trojnásobný vítěz soutěže a obhájce prvenství Estonec Ott Tänak.

V neděli vyvrcholí devátý díl MS čtyřmi testy a Evans má na druhém místě průběžného pořadí možnost výrazně snížit aktuální manko 55 bodů na vedoucího Fina. "Pozice je to samozřejmě pěkná, ale pořád je před námi ještě spousta zkoušek. Na to se soustředíme a budeme se snažit pokračovat jako dosud," řekl čtyřiatřicetiletý Evans, který už letos vyhrál v Chorvatsku a má na dosah sedmý triumf v kariéře. V druhé etapě ovládl sedm z osmi zkoušek, v té poslední byl nejrychlejší Kacuta.

Reklama

Související témata: