Hlavní obsah

Francouzský pilot utrpěl zranění nohy při explozi auta před startem Rallye Dakar

Při nenadálé explozi týmového auta utrpěl ještě před startem Rallye Dakar vážné zranění nohy francouzský pilot Philippe Boutron. Dnes to oznámila pořadatelská agentura ASO s tím, že jednašedesátiletý jezdec se už v Saúdské Arábii podrobil operaci. Co výbuch způsobilo, není jasné.

Foto: Hamad I Mohammed, Reuters

Pohled na trať Rallye Dakar. Ilustrační foto

Článek

K incidentu došlo ve čtvrtek, dva dny před prologem slavné rallye. "Jeho vůz byl nemilosrdně zastaven náhlou explozí, jejíž původ stále není znám. Saúdská policie okamžitě zahájila vyšetřování a vyloučila trestný čin," uvedla ASO.

Francouzské ministerstvo zahraničí dnes nicméně vyzvalo cestující do Saúdské Arábie k ostražitosti. "Hypotéza kriminálního činu ještě není úplně vyloučena. Teroristická hrozba v Saúdské Arábii stále trvá. V každodenním životě je nutná opatrnost," uvedl úřad.

Asi 45 minut jsme tam bloudili. Byl to masakr, tak líčí první etapu Martin MichekVideo: Orion Moto Racing Group

Jednašedesátiletý Boutron měl startovat na Rallye Dakar už podeváté. Jeho tým Sodicars uvedl, že pilot se podrobil operaci ve vojenské nemocnici v Džiddě a dnes by se měl vrátit do Francie. "Vede se mu lépe," uvedla agentura ASO, jež po dohodě s místní policií zpřísnila bezpečnostní opatření pro celý průběh slavné soutěže.

Reklama

Související témata: