Hlavní obsah

Hrůzný moment. Fotograf riskoval, po nehodě na Rallye Monte Carlo zemřel

Monte Carlo
Aktualizováno

Riskoval, zaplatil za to životem. Španělský fotograf zkoušel ulovit atraktivní záběry z úvodu Rallye Monte Carlo, ale po nehodě zemřel. Bokem vozu jej hned v první rychlostní zkoušce po havárii na zledovatělém povrchu zasáhl Novozélanďan Hayden Paddon. Bezvládné tělo padesátiletého muže se po hrozivém střetu skutálelo z meze k převrácenému autu, podle sdělení pořadatelů byl Španěl vrtulníkem přepraven do nemocnice v Nice, ale už mu nebylo pomoci.

Smrtelná nehoda při Monte Carlu

 
Článek
Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

1. etapa Rallye Monte Carlo

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih ze 2. etapy Rallye Monte Carlo

K nehodě došlo krátce před cílem erzety. Divák byl blízko tratě, podle všeho v místech, kam byl zakázaný přístup. "Viděli jsme toho muže, jak si postavil svou GoPro kameru na cestu a stoupnul si o metr výš na břeh," popisoval tragický moment očitý svědek nehody Romain Deeger serveru DH.be.

"Křičeli jsme na něj, aby tam nestál. Dalo by se čekat, že po prvních dvou autech mu dojde, že stojí špatně... Když Paddon přijel, auto se sklouzlo a narazilo do meze. Náraz toho člověka zlomil a rozdrtil, pak odletěl a dopadl hlavou na silnici," doplnil belgický automobilový závodník. Divák podle něj zemřel bezprostředně po nehodě, agentura AFP uvedla, že utrpěl zástavu srdce.

"Tým Hyundai tato nehoda hluboce zasáhla. Upřímnou soustrast rodině a přátelům," uvedli zástupci Hyundai Motorsport v prohlášení bezprostředně po havárii.

Organizátoři po tragédii úvodní měřený úsek zrušili a posádky tak ve čtvrtek v noci absolvovaly jen jednu rychlostní zkoušku. Po druhé etapě a osmi RZ je v čele úvodního závodu mistrovství světa Belgičan Thierry Neuville s náskokem 45 sekund před francouzským obhájcem titulu mistra světa Sébastienem Ogierem, který jede s fordem. Tovární jezdec Škody Jan Kopecký je desátý, v pořadí WRC2 mu patří druhé místo.

Nepokračují už ani Brit Kris Meeke nebo Fin Juho Hänninen, jenž po havárii v pátém měřeném testu odstoupil z třetího místa.

Jezdce čeká ještě devět rychlostních zkoušek, úvodní rallye letošního šampionátu skončí v neděli odpoledne.

Rallye Monte Carlo, úvodní podnik MS v automobilových soutěžích:
Po 2. etapě (8 RZ):
1. Neuville, Gilsoul (Belg./Hyundai i20 Coupe WRC) 2:05:24,6
2. Ogier, Ingrassia (Fr./Ford Fiesta WRC) -45,1
3. Tänak, Järveoja (Est./Ford Fiesta WRC) -45,4
4. Latvala, Anttila (Fin./Toyota Yaris WRC) -2:09,7
5. Sordo, Martí (Šp./Hyundai i20 Coupe WRC) -2:57,8
6. Breen, Martin (Ir., Brit./Citroën DS3 WRC) -3:04,1,
...10. Kopecký, Dresler (ČR/Škoda Fabia R5) -8:38,2,
20. Bisaha, Hovorka (ČR/Ford Fiesta R5) -24:58,0.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články