Hlavní obsah

Italská motocyklová star jde zkusit rallye. Bude se jí dařit stejně jako v MotoGP?

Monza

Italský motocyklový jezdec a vítěz tří letošních závodů MotoGP Franco Morbidelli bude v prosinci debutovat také v mistrovství světa v rallye. Tým Hyundai Italia oznámil, že pětadvacetiletý římský rodák se představí v jeho barvách v závěrečné soutěži MS v Monze. Startovat bude ve třídě WRC3 s modelem vozu korejské automobilky i20 R5

Foto: Albert Gea, Reuters

Vítězné gesto Franca Morbidelliho po vítězství ve VC Valencie. Povede se mu stejně dobře v rallye jako v MotoGP?

Článek

V Itálii se závěrečný díl sezony poznamenané pandemií koronaviru pojede od 3. do 6. prosince. Morbidelli bude ještě o tomto víkendu v Portimau bojovat ve finále motocyklové sezony o udržení pozice vicemistra světa za novým šampionem Joanem Mirem ze Španělska.

"Jsem z té šance zúčastnit se skutečného mistrovství světa v rallye nadšený. Bude to skvělá možnost být mezi nejlepšími jezdci světa a soutěžit v jiném sportu," uvedl Morbidelli v prohlášení týmu. "Bude to zábava, i když se musím rychle naučit spoustu detailů a nebude snadné si zvyknout za tak krátkou dobu na ta dvě kola navíc," dodal.

Morbidelli se vydá ve stopách slavného krajana Valentina Rossiho, který se rallye věnuje často. V Monze, která dosud nikdy nebyla součástí MS, je Rossi dokonce se sedmi výhrami rekordmanem.

Reklama

Související témata: