Hlavní obsah

Kopecký skončil v Katalánsku, v čele Loeb

LLORET DE MAR

Již jen dva vozy továrního týmu Škoda Motorsport pokračují v Katalánské rallye, v závěrečné rychlostní zkoušce první etapy se rozloučil se soutěží Jan Kopecký. Do čela předposledního podniku mistrovství světa se po úvodním dnu dostal již jistý šampión Sébastien Loeb s vozem Citroën.

Foto: škoda Motorsport/Ralph Hardwick

Jan Kopecký s vozem Škoda Fabia WRC při první rychlostní zkoušce Katalánské rallye.

Článek

Dnešní závěrečná erzeta znamenala konečnou pro Jana Kopeckého, jenž startoval se třetí fabií týmu Škoda Motorsport. Čerstvý český mistr, který se pohyboval okolo patnáctého místa, narazil do kamenu skrytého pod trávou a kvůli uraženému kolu pro něj závod skončil.

"Ten náraz mě hodil na druhou stranu trati, kde jsem navíc urazil druhé kolo," popisoval Kopecký nehodu, k níž došlo zhruba tři kilometry před koncem závěrečné erzety.

Do té doby poznával záludnosti Katalánské rallye. "Podle stop, které zanechala auta přede mnou, jezdci věděli mnohem lépe, kde řezat zatáčky. Doufám, že se nám podaří spravit vůz a budu moci zítra pokračovat alespoň mimo soutěž," říkal Kopecký.

Ve Španělsku tak pokračuje v boji o body již jen stabilní jezdecká dvojice Škody: Toni Gardemeister zahájí sobotní program z jedenáctého místa, Armin Schwarz je ještě o dvě příčky za ním.

Duvalova havárie pomohla Loebovi

Loeb se dnes na asfaltových tratích v Katalánsku neustále přetahoval o vedení s Francoisem Duvalem. Tajenku, kdo přenocuje na prvním místě, však rozluštila poslední rychlostní zkouška. Talentovaný Belgičan urazil kolo svého fordu a musel ze soutěže odstoupit.

Čtvrté místo zatím drží při své rozlučce s domácími fanoušky legendární Carlos Sainz, jenž po sezóně ukončí kariéru. Na svého týmového kolegu Loeba ztrácí tři čtvrtě minuty. Pátý je loňský šampión a druhý muž letošního pořadí seriálu Petter Solberg na subaru.

V sobotu pokračuje Katalánská rallye druhou etapou, v níž na jezdce čeká osm rychlostních zkoušek, a vyvrcholí v neděli.

Katalánská rallye - po první etapě
1. Loeb (Fr./Citroën)1:15:22,2
2. Märtin (Est./Ford)+ 2,0
3. Grönholm (Fin./Peugeot)+ 27,5
4. Sainz (Šp./Citroën)+ 46,4
5. P. Solberg (Nor./Subaru)+ 1:16,9
6. Duval (Belg./Ford)+ 1:28,1
7. Sarazzin (Fr./Subaru)+ 1:40,0
8. Sola (Šp./Mitsubishi)+ 1:45,5
9. Hirvonen (Fin./Subaru)+ 2:01,4
10. Galli (It./Mitsubishi)+ 2:19,6
...
11. Gardemeister (Fin./Škoda)+ 2:27,3
13. Schwarz (Něm./Škoda)+ 2:43,9
Kopecký (ČR/Škoda)odstoupil

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.