Hlavní obsah

Krestovi se nejlépe povedl úvod

Favorizovaný Roman Kresta s vozem Subaru Impreza WRC zvládl nejlépe první etapu Rallye Český Krumlov, čtvrtého podniku mistrovství České republiky v automobilových soutěžích. Po sedmi rychlostních zkouškách je na druhém místě vítěz předešlých dvou ročníků jihočeské rallye Václav Pech jedoucí s Fordem Focus WRC.

Foto: Novinky

Subaru Impreza WRC Romana Kresty na startu 32. Seat Rallye Český Krumlov.

Článek

"Zatím je to dobré. Sedla nám hned první erzeta a podařilo se nám vytvořit si náskok, který jsme zvyšovali. Náskok více než půl minuty je slušný, i když jsem si vědom, že stačí jedna chyba nebo defekt a je vše jinak," uvedl Kresta, který má na druhého Pecha náskok pětatřiceti vteřin.

Celkem spokojen byl i jeho hlavní pronásledovatel Pech. "Roman jede opravdu rychle a uvidíme, jestli mu to vydrží," podotkl Pech, který si je však stejně jako ostatní vědom, že rozhodovat se bude až v sobotu.

"Zatím není nic ztraceného. Favorité jedou všichni a odstupy nejsou nijak dramatické. Stačí nechytit na Malontech správný rytmus a dvacet vteřin je pryč," upozornil na záludnost nejobávanější erzety druhého dne.

V sobotu osm erzet

Třetí Jan Kopecký s Fabií WRC zaostává za prvním místem již o více než minutu. Přes polovinu manka však nabral hned v úvodu, kdy měl drobné problémy s rozpisem a nastavením vozu. "Jedeme až šestí a na trati už je dost nečistoty, takže musíme stále upravovat rozpis," vysvětlil spolujezdec Filip Schovánek. V druhé polovině navíc měli menší defekt.

V sobotu na startující, kterých prošlo technickými přejímkami více než osmdesát, čeká zbývajících osm rychlostních zkoušek. "Řada z nich je těžká a krásná zároveň," těšil se Kresta. Vítězná posádka 32. ročníku soutěže bude známa kolem 16. hodiny.

Výsledky po první etapě
1. Kresta, Tománek (Subaru Impreza WRC)40:09,9
2. Pech, Uhel (Ford Focus WRC)-35,5
3. Kopecký, Schovánek (Škoda Fabia WRC)-1:05,2
4. Š. Vojtěch, Ernst (Peugeot 206 WRC)-1:38,0
5. Triner, Hůlka (Seat Cordoba WRC)-1:38,0
6. Prokop, P. Novák (Škoda Octavia WRC)-2:57,5

Reklama

Související témata: