Hlavní obsah

Loeb odstoupil z Rallye Dakar a je poprvé bez etapového triumfu

Naúm/Praha

Rallye Dakar skončila v osmé etapě pro slavného Francouze Sébastiena Loeba. Devítinásobný mistr světa v automobilových soutěžích dnes měl dva defekty a k dispozici jen jedno náhradní kolo. Při souběžných technických potížích asistenčního vozu vzdal od 83. kilometru po opravě snahu o pokračování po předepsané trase rychlostní zkoušky. Po pozdním příjezdu do bivaku v Naúmu podle webu soutěže oznámil pořadatelům, že odstupuje.

Foto: Hamad I Mohammed, Reuters

Sebastien Loeb z Dakaru odstoupil.

Článek

Druhý muž kategorie automobilů z roku 2017 a třetí z předloňska nedojel do cíle ani v roce 2018, při debutu v roce 2016 byl devátý. Na kontě má 14 etapových prvenství, ale letos vůbec poprvé žádné nepřidal.

Jeho nejlepším výsledkem bylo páté místo ve třetím dějství, do páté etapy se ale držel v první desítce. Pak ho začaly provázet obrovské potíže s technikou včetně prasklého zavěšení kol a přišel o šanci na dobrý výsledek. Před startem do osmé etapy figuroval až v páté desítce pořadí.

Loeb po čtyřech startech na Dakaru v Jižní Americe vloni při premiéře v Saúdské Arábii chyběl. Letos se mezi účastníky vrátil v barvách britského týmu Bahrain Raid Xtreme (BRX).

Reklama

Související témata: