Hlavní obsah

Loeb vede po úvodních erzetách Tureckou rallye

Marmaris

Francouzský pilot Sébastien Loeb zvládl návrat do seriálu mistrovství světa po dlouhé pauze na výbornou a na Turecké rallye se po úvodních dvou rychlostních zkouškách ujal vedení. Devítinásobný šampion, jenž naposledy závodil v lednu, vede o 1,2 sekundy před belgickým kolegou z továrního týmu Hyundai Thierrym Neuvillem.

Foto: Profimedia.cz

Francouzský pilot Sébastien Loeb zvládl návrat do seriálu mistrovství světa po dlouhé pauze na výbornou a na Turecké rallye se po úvodních dvou rychlostních zkouškách ujal vedení.

Článek

Třetí je další Francouz Sébastien Ogier s Toyotou. Obhájce loňského vítězství z Turecka a lídr průběžného pořadí MS ztrácí v těsném souboji další desetinu sekundy. Úřadující mistr světa Ott Tänak, jenž vyhrál předchozí rallye v rodném Estonsku, je sedmý. Za Loebem ale zaostává jen necelých pět sekund.

Loeb byl v obou úvodních erzetách druhý za Neuvillem a Ogierem, kteří se podělili vítězství, díky vyrovnaným výkonům se ale ujal vedení. V seriálu MS naposledy závodil v lednu v rallye Monte Carlo, následné soutěže ve Švédsku, Mexiku i zářijovou rallye v Estonsku po koronavirové pauze vynechal.

Turecká rallye, podnik mistrovství světa v automobilových soutěžích - po 2 rychlostních zkouškách:
1. Loeb, Elena (Fr., Mon./Hyundai i20) 18:50,9
2. Neuville, Gilsoul (Belg./Hyundai i20) -1,2
3. Ogier, Ingrassia (Fr./Toyota Yaris) -1,3
4. Evans, Martin (Brit./Toyota Yaris) -2,1
5. Rovanperä, Halttunen (Fin./Toyota Yaris) -2,7
6. Suninen, Lehtinen (Fin./Ford Fiesta) -4,2

Reklama