Hlavní obsah

Macík v oranžové a s Čendou! Na Dakaru se chce rvát o vítězství, nesmí ale ztratit nářadí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kamazy nepojedou, Dakar 2023 se uskuteční bez účasti ruských a běloruských posádek. Kategorie kamionů tak bude vyrovnanější než dřív. Na mety nejvyšší pomýšlí i Martin Macík s novým autem pojmenovaným Čenda. „Na výhru myslí patnáct, dvacet lidí. Čekám řežbu, která bude všechny bavit,“ slibuje tovární jezdec rodinné značky MM Technology. Více už v naší reportáži.

Martin Macík v oranžové a s Čendou! Na Dakaru se chce rvát o vítězství, nesmí ale ztratit nářadíVideo: Sport.cz, MM Technology

 
Článek

Nejen nové auto, ale také zásadní vizuální změna. „Jedenáct let jsme byli žlutí, ale já mám oranžovou rád. V kombinaci s černou a světle modrými pruhy dělá hodně, mám je i na helmě," avizuje Martin Macík.

Do nových barev se teď obléká nejen kompletní vozový park, včetně Franty - tréninkové liazky, ale i další týmové vybavení.

Foto: MM Technology

Martin Macík a jeho Čenda v nových dakarských barvách...

„Kamion není úplně jiný, máme vývojovou koncepci už dvacet let. Problémy z minulého Dakaru jsme odstranili. V Maroku jsme zvítězili a dokázali si, že s Čendou lze vyhrávat," pochvaluje si.

Foto: MM Technology

Martin Macík a jeho nové dakarské barvy...

Během zkušební rallye však také osvědčená posádka s navigátorem Františkem Tomáškem a mechanikem Davidem Švandou zaznamenala jednu nečekanou ztrátu.

„Mojí chybou jsme poztráceli náhradní díly a nářadí," avizuje Macík a s výřečností sobě vlastní líčí podrobnosti.

Historku popisuje v našem videu.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články