Hlavní obsah

Mikkelsen po druhém místě v Irské rallye strávil noc v nemocnici

Armagh

Norský jezdec Andreas Mikkelsen putoval po skončení Irské rallye v sobotu večer do nemocnice kvůli nehodě, kterou měl ve dvanácté rychlostní zkoušce.

Foto: ČTK

Nor Andreas Mikkelsen s vozem Fabia S 2000

Článek

Lídr seriálu Intercontinental rallye challenge s vozem Škoda Fabia narazil na kilometrovém měřeném úseku do balíku slámy, nabral ztrátu 40 sekund, což rozhodlo jeho souboj s Finem Juhem Hänninenem o vítězství. Vyšetření neodhalilo u Mikkelsena žádné vážné zranění, pouze proražený ušní bubínek. Dnes ráno ho lékaři propustili.

Hänninen, který před Mikkelsenovou chybou vedl jen o dvě sekundy, nakonec zvítězil o 44 sekund. "Skvělé vítězství, díky Andreasovi to byl výborný závod. Celý víkend jsme drželi vysokou rychlost. Na vítězství jsme s Mikkem čekali již dlouho a hodně se z něj těšíme," uvedl finský pilot továrního týmu Škoda Motorsport v tiskové zprávě.

Fabie obsadily kompletní stupně vítězů, třetí skončil český jezdec Jan Kopecký. "Podmínky byly zejména v pátek obtížné. Nezachytili jsme počáteční tempo Juha s Andreasem a pak už nemělo smysl se s nimi honit a riskovat. Oba jeli skvěle, pro nás to byla výborná zkušenost," komentoval Kopecký svou premiéru v Irské rallye.

Mikkelsen jedoucí s podporou mladoboleslavské automobilky díky druhému místu vede seriál IRC o 18 bodů před Hänninenem, Kopecký je třetí o další tři body zpět. Šampionát bude pokračovat čtvrtou soutěží na Korsice 10. - 12. května.

Reklama

Související témata: