Hlavní obsah

Něco neuvěřitelného, žasla Sáblíková po nezvyklé zkoušce. Už má jasno o dalším programu

Zkusila si něco nového, se zážitkem se pak pochlubila na sítích. Zároveň už Martina Sáblíková ví alespoň zčásti, co ji čeká v nadcházející sezoně. Jsou jasné alespoň dva díly rychlobruslařského Světového poháru. Oba by se měly uskutečnit v druhé polovině ledna v uzavřené "bublině" v nizozemském Heerenveenu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Rychlobruslařka Martina Sáblíková na ilustračním snímku.

Článek

Sáblíková na sítě umístila video, kde je zachycena v roli poněkud nezvyklé. Zkusila si pořádné svezení. Sedla do soutěžního auta s Janem Kopeckým, mistrem světa 2018 v kategorii WRC-2. "Něco neuvěřitelného," rozplývala se po zážitku v kůži aktéra rallye.

V těchto dnech ale také vyhlížela, jak to bude v zimě. Bruslařská unie ISU už v srpnu kvůli špatné koronavirové situaci zrušila čtyři Světové poháry plánované na listopad a prosinec.

První velkou akcí by tak mělo být 16. a 17. ledna mistrovství Evropy v Heerenveenu, na které by měly navázat dva závody Světového poháru.

Účastníci by se měli pohybovat v uzavřeném prostředí pouze mezi hotelem a halou Thialf a za těchto podmínek by se měly odjet 22.–24. ledna a 29.–31. ledna dva díly SP.

Podle původního programu by se mělo v nizozemské rychlobruslařské Mekce konat začátkem března i finále seriálu. V kalendáři stále figuruje únorový závod SP a mistrovství světa v Číně.

Minulá sezona Světového poháru se stihla dokončit krátce před vypuknutím pandemie, trojnásobná olympijská vítězka Sáblíková ovládla potřinácté hodnocení seriálu na dlouhých tratích.

Reklama

Související témata: