Hlavní obsah

Po prvním dnu Jordánské rallye vede Ogier před Loebem

AMMÁN

Po prvním dnu zkrácené Jordánské rallye se v čele pořadí usadil Francouz Sébastien Ogier s citroënem s půlminutovým náskokem před týmovým kolegou a krajanem Sébastienem Loebem. Jen půl sekundy za mistrem světa se drží Fin Jari-Matti Latvala s fordem a minimální ztrátu má i Nor Petter Solberg v dalším citroënu. Naproti tomu vedoucí muž šampionátu Fin Mikko Hirvonen na pátém místě ztratil v šesti rychlostních zkouškách na lídra dvě a půl minuty.

Foto: Alexandre Meneghini, ČTK/AP

Sébastien Ogier s navigátorem Ingrassiou

Článek

Ogier vyhrál oba nejdelší testy, které se jely jako třetí a šestý v pořadí na 41,5 km dlouhé trati s názvem Jordan River. Především v závěrečné erzetě své soupeře setřásl, když druhého Solberga porazil o 18 sekund. Prakticky stejnou ztrátu nabral v této fázi Loeb, který ale z taktických důvodů nehodlal útočit na první místo a z kraje vložky na okamžik zastavil.

"Nechtěl jsem ztratit tolik času, ale udělal jsem potom chyby a možná jsme přišli o šanci na vítězství. Ogier je příliš daleko," řekl Loeb. Jeho soupeř nicméně bude v sobotu jako první pilot na trati čistit ostatním trať.

To dnes dělal Hirvonen a od počátku za nejlepšími zaostával. Plných 82 sekund ztráty navíc nabral na posledním úseku, na němž závěrečných 15 kilometrů absolvoval bez posilovače řízení. Více se dařilo jeho týmovému kolegovi Latvalovi, který stejně jako Ogier zaznamenal dva dílčí úspěchy. První test dne vyhrál Loeb, to ale byl v souboji s týmovým kolegou Ogierem jeho jediný úspěch a od třetí zkoušky mu přenechal vedení.

Rallye měla začít už ve čtvrtek, ale program prvního dne byl zrušen kvůli problémům s dopravou vozů a techniky do dějiště závodu. V sobotu je na programu zbývajících osm testů.

Jordánská rallye, čtvrtý díl MS v automobilových soutěžích - po 2. etapě (1. etapa byla zrušena):
1. Ogier, Ingrassia (Fr./Citroën DS3) 1:32:53,4, 2. Loeb, Elena (Fr., Mon./Citroën DS3) -31,6, 3. Latvala, Anttila (Fin./Ford Fiesta RS) -33,1, 4. P. Solberg, Patterson (Nor., Brit./Citroën DS3) -35,3, 5. Hirvonen, Lehtinen (Fin./Ford Fiesta RS) -2:30,9, 6. Räikkönen, Lindström (Fin./Citroën DS3) -2:45,8.

Reklama

Související témata: