Hlavní obsah

Po triumfu ve Švédsku řádil v Praze. Takhle driftuje finská hvězda

Hodně zajímavý host si nenechal ujít víkendový Pražský rallyesprint. Exhibiční jízdu s Toyotou Supra si v hlavním městě střihl jednadvacetiletý Fin Kalle Rovanperä a hvězda týmu Toyota Gazoo Racing diváky přivedla do varu dechberoucím driftováním.

Kalle Rovanperä řádil na Pražském rallyesprintuVideo: Toyota ČR

 
Článek

„Toyota Supra je hodně rychlá, a to máme rádi. Začínal jsem opravdu hodně mladý a jsem na všechno okolo závodů a rychlé jízdy absolutně zvyklý. Já se nikdy nebojím, nikdy nemám z rychlé jízdy strach," zdůrazňoval po závodě v Praze Rovanperä.

Kalle je synem někdejšího úspěšného jezdce Harriho Rovanpery a v roce 2019 si dojel pro světový titul v kategorii WRC-2 Pro. „Táta mě ale za mlada neučil, jak jezdit. Prostě jsem se to naučil sám, rodina mě jen skvěle podporuje," popisoval se smíchem úspěšný pokračovatel rodinné tradice.

Rovanperä před měsícem triumfoval na Švédské rallye a po druhém podniku letošní sezony se vyšvihl do čela průběžného pořadí MS. „Švédská rallye byla letos skvělá. Podmínky přitom byly složité, začínali jsme na první pozici startovního roštu, což je vždycky náročné. Ale zvládli jsme to dobře," pochvaloval si. Jeho tým navíc získal pódiový double, třetí místo obsadil Rovanperův stájový kolega Fin Esapekka Lappi.

Reklama

Související témata: