Hlavní obsah

Přestup mezi dakaristy. Vymění Češka řídítka za volant?

Praha

V roce 2018 se stala první Češkou, která Dakar dokončila. Na čtyřkolce. O rok později absolvovala slavnou rallye za volantem buginy. Do Dakaru se zamilovala. Podruhé za sebou teď Ollie Roučková ve startovní listině chybí. Příští rok ovšem plánuje návrat. V kategorii, ve které zatím na Dakaru nestartovala. „Když to půjde, chtěla bych přestoupit do kategorie aut,“ prozradila. Více se dozvíte v našem videu.

Ollie Roučková opustí čtyřkolku. V jaké kategorii se představí na příštím Dakaru?Video: Sport.cz

 
Článek

„Doufám, že to utopie není. Že když pánbůh dá a všechno se poskládá tak, jak má, tak bych tam chtěla sedět. Ale uvidíme, je to dlouhá cesta," říká šestatřicetiletá závodnice.

Čtyřkolce ale pořád zůstane věrná. V letošním roce chce jezdit i na ní. Plán je jasný. Obhájit titul mistryně Evropy. „Chtěla bych ty dvě kategorie prokřížit. Chtěla bych jet jak za řídítky, tak za volantem. Už jsme domluvení, že to půjde."

Na Dakaru 2022 by už chybět nechtěla, Dakar 2021 musí sledovat z pozice diváka. „Jsem smutná, že tam nejsem. Ale koukám dál a pracuju na svém dalším snu. Klukům fandím a docela mě to i letos baví. Dakar přitvrdil, a ta navigace! Obzvlášť čtvrteční etapa byla v tomhle ohledu opravdu těžká. Ztratili se tam úplně všichni, i ti nejlepší."

Reklama

Související témata: