Hlavní obsah

Rallyeový šampionát končí předčasně, titul nebude udělen

Závěrečný díl mistrovství České republiky v automobilových soutěžích, Rallye Klatovy, se příští týden neuskuteční a titul za letošní rok nebude udělen. Pořadatelé sice minulý týden po zpřísnění protiepidemických opatření uvedli, že pokračují v přípravách, dnes ale s ohledem na další zpřísnění vládních nařízení závod zrušili.

Foto: Sport.cz

Španěl Dani Sordo obhájil triumf v Italské rallye (ilustrační foto)

Článek

"Vzhledem k tomu, že organizační výbor Rallye Klatovy doposud neobdržel výjimku z platných omezení, nelze již pokračovat v přípravách soutěže. Další postup by znamenal neúměrné finanční náklady nejen pro pořadatele, ale i pro soutěžní posádky," uvedli pořadatelé na svém webu.

Domácí šampionát tak měl v letošní sezoně jen tři díly, proto nebude ani udělen titul absolutního šampiona. Budou pouze vyhlášeni vítězové jednotlivých tříd. V čele průběžného pořadí Sonax MČR v rallye byl Václav Pech, jenž měl náskok sedmi bodů na obhájce titulu Jana Kopeckého.

Tradiční soutěž na jihu Čech se původně měla konat v květnu, kvůli pandemii koronaviru ale byla přeložena na listopad a původní Rallye Šumava Klatovy byla nahrazena Rallye Klatovy. I ta nakonec padla za oběť pandemii koronaviru, již dříve byly zrušeny Rallye Český Krumlov, Rallye Hustopeče a Barum rallye Zlín.

Reklama

Související témata: