Hlavní obsah

Šel jsi na rypák, viď? Otrlý Brabec zmizel, pak vtipkoval s Alonsem

Háil

Letos už si užil své. Sedm zlomenin, dva litry krve v zádech, utržená kůže... Zranění z přípravy v Tunisku už tak otrlého motorkáře Jana Brabce dostatečně vyškolilo pro záludnosti Rallye Dakar v Saúdské Arábii. Motocyklista týmu Big Shock Racing dokončil 5. etapu na 50. místě, v celkovém hodnocení mu patří 38. příčka.

Foto: Big Shock Racing

Jan Brabec na zrádné trati Dakaru

Článek

Během čtvrteční etapy vyděsil fanoušky, když při pádu vyřadil z provozu přístroj pro online sledování na trati. Všichni si oddechli až poté, co se český jezdec znenadání zjevil v cíli. I když potlučený a s rozbitým ochranným štítem.

Jan Brabec pokračuje odvážně dál, snaží se jen šetřit operované koleno.

Hlava se pořád ještě rovná, přiznává půl roku po těžkém pádu motorkář Jan Brabec a chystá se na DakarVideo: Sport.cz, Big Shock Racing/Martin Zemánek

Celkové umístění českého jezdce je ovlivněno středeční 41minutovou penalizací za neprojetý kontrolní bod poté, co mu přestaly fungovat navigační přístroje. Ve čtvrtek pak zmizel z online trackingu. Naštěstí se ukázalo, že po pádu, při kterém si rozbil také ochranné sklo na svém motocyklu, přišlo k úhoně i zařízení, které sleduje jeho pohyb po trati. Proto se během závodu neobjevoval na jednotlivých kontrolních bodech.

Pád rovnou do šutrů

„Asi na 90. kilometru jsem šel na rypák. Ne moc, ale zase do šutrů. Takže jsem přestal vysílat, protože jsem si utrhal kabely od antén. Trochu mě bolí rameno. Ale snad nic vážného," popisuje Brabec vývoj dramatické etapy.

„Ale sranda byla, že když jsem zastavil na křižovatce na přejezdu s rozmláceným předkem vedle Alonsa s Comou, volali na mě: Ty jsi šel na držku, viď? Potvrdil jsem jim to a Coma povídá: To já poznám," směje se v cíli Brabec.

Reklama

Související témata: