Hlavní obsah

Silvestr před Dakarem? Přípitek nealko pivem a půjdeme spát, má jasno Michek

Poslední úpravy provedli motocykloví jezdci Martin Michek a Milan Engel na svých strojích, zaměřili se hlavně na tlumiče. V sobotu je čeká na Dakarské rallye přejezd do Hailu, kde se uskuteční první etapa, která bude měřit 19 ostrých kilometrů. Po ní však na závodníky z týmu ORION – Moto Racing Group čeká 600 kilometrový přejezd do bivaku. „Bude to náročné hned od začátku. Silvestra moc slavit nebudeme, jen si přiťukneme nealkoholickým pivem a půjdeme spát, abychom byli fit," prohlásil Michek, který do sobotní úvodní etapy odstartuje mezi elitními závodníky.

Silvestr na Dakaru? Přiťuknout a v deset spát, prozrazuje motocyklista Martin Michek Video: Orion Moto Racing Group

 
Článek

Čeští jezdci z týmu ORION – MRG si na oficiální start počkají. Rozjíždět se do zahajovací etapy bude totiž v opačném pořadí. Michek má startovní číslo 10, Engel zase 21. Oba tak vyjedou jako jedni z posledních, navíc mezi továrními týmy. A oba s dobrým pocitem po dosavadním průběhu.

„Absolvovali jsme dvakrát shakedown, ladili jsme hlavně tlumiče. Jelo se mi dobře, měl jsem z motorky skvělý pocit," hlásil Engel ze Saúdské Arábie. „Vylepšujeme vše na maximum, abychom na první etapu byli připravení," konstatoval Michek.

Technické přejímky tým ORION – MRG zvládl v rekordně krátkém čase. Teď už je se závodníci maximálně soustředí na první etapu. „Organizátoři nám ukázali trať a tvrdili, že na ní bude hodně písku. To nás příjemně překvapilo. Čekali jsme, že tam bude více kamení, které je nebezpečné," tvrdil Engel.

Foto: Orion Moto Racing Group

Motocyklista Milan Engel v 5. etapě loňského ročníku Rallye Dakar

Ten s týmem oslaví příchod nového roku. „Bude to pro mě jedna z posledních možností, jak být v bivaku více s mým týmem. Pak už kontakt nebude takový, budu se soustředit sám na sebe," dodal závodník, který Dakar pojede v kategorii bez asistence.

Atmosféru v celém bivaku pochopitelně narušila smutná zpráva o úmrtí Karla Lopraise, legendárního pilota kamionu a šestinásobného vítěze největší dálkové rallye. „Dosáhl toho mnoho a motivoval hodně lidí k motorsportu, fanoušci ho milovali. Doufám, že bude držet ochranou ruku nad všemi závodníky," konstatoval Michek.

Navigátorka Olga Lounová bude mít na Dakaru i pračku. Další nutností jsou salámyVideo: Sport.cz

Smutný byl pochopitelně i jeho český parťák. „Velice mě to mrzí, pořád je pro mě vzorem. Je to první člověk, který nám dal do hlavy slovo Dakar. Nevím, co k tomu víc říct. Jsme přece na Dakaru, měl tady s námi být," doplnil Engel.

Reklama

Související témata: