Hlavní obsah

Škoda při Rallye Bohemia sází na Kopeckého

PRAHA

Finský automobilový jezdec Toni Gardemeister se na startu Rallye Bohemia neobjeví. Vedení týmu Škoda Motorsport se totiž rozhodlo zrušit jeho plánovaný start a rozhodlo, že pro závod plně podpoří Jana Kopeckého. Ten se domácího mistrovství s fabií WRC pravidelně účastní, tentokrát by však měl mít stejné zabezpečení, které bylo plánováno pro Gardemeistera.

Foto: Škoda Matador Team

Při Rallye Bohemia dostane přednost Jan Kopecký (vpravo)

Článek

"Upravili jsme původní plány testů a Toniho program bude až do Finské rallye velmi nabitý," vysvětlil vedoucí týmu Martin Mühlmeier změnu, která nepotěší české fanoušky rallyeového sportu. Nástupce Petra Kohoutka zároveň předpokládá, že třetí muž loňského českého šampionátu nabídnutou příležitost využije. "Bude mít z naší strany stejnou podporu, jako by se jednalo o soutěž mistrovství světa," řekl.

Dvaadvacetiletý Kopecký se podle svých slov těší, jak bude od 9. do 11. července bojovat zejména s Romanem Krestou a Václavem Pechem o nejvyšší mety. "Musím ale přiznat, že jsem opravdu hodně zvědavý na současnou fabii WRC a na to, jak výrazně se během letošního vývoje změnilo nastavení proti verzi, se kterou dosud jezdím," uvedl Kopecký. První seznamovací testy s poslední verzí vozu, kterou Škoda nasadila poprvé do nedávné řecké Akropolis rallye, jej ale teprve čekají.

Mladoboleslavský tým se v letošní sezoně oficiálně stáhl ze seriálu mistrovství světa a bude startovat pouze na vybraných podnicích seriálu. Po nepříliš vydařeném vystoupení v Řecku se představí znovu v srpnu ve Finsku. Vedle toho se však Armin Schwarz již o tomto víkendu postaví na start Sárské rallye v Německu a Gardemeister pojede na severské Exide rally.

Reklama

Související témata: