Hlavní obsah

Šlo o život! Média obviňují ze skandálního chování i Čechy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Neskutečný hazard se životem. Jen těžko pochopitelné scény byly k vidění během Chorvatské rallye, kde se mezi sebou porvali fanoušci. Ti si přitom účty vyřizovali přímo na trati rychlostní zkoušky a jen několik málo vteřin před tím, než se silnicí v obrovské rychlosti prohnal osminásobný mistr světa v rallye Sébastien Ogier. Nechybělo mnoho a vše mohlo skončit obrovskou tragédií.

Foto: ČTK/Panoramic/THOMAS FENETRE

Francouz Sébastien Ogier na trati Rallye Monte Carlo. Ilustrační foto

Článek

Podle místních médií se do roztržky dostali slovinští a čeští fanoušci, píše německý sport.de. Ze záběrů je patrné, že jedna z pořadatelek sbírá ze země slovinskou vlajku. V pozadí je na záběrech zase slyšet čeština. Podle jiných zdrojů se měli dostat do křížku pro změnu domácí opilí motorističtí příznivci či Rusové.

"Záznam incidentu jsem viděl až po rally. Podobné incidenty jsou opravdu v našem sportu ojedinělé. Bohužel k nim dojde, když to někteří fanoušci přeženou s alkoholem. U českých fanoušků jsem ale podobně nezodpovědné chování za svou kariéru neviděl," uvedl v prohlášení pro média Jaroslav Orsák, šéf týmu Orsák Rallysport, jehož barvy na rallye reprezentoval Erik Cais.

Do konfliktu se zapojilo několik mužů. Pořadatelé se je několik dlouhých vteřin snažili neúspěšně uklidnit a vyhnat z trati. Podařilo se to až na poslední chvíli za hysterického křiku ostatních diváků a divokého hvizdu pořadatelských píšťalek.

Jen několik málo okamžiků poté se místem v obrovské rychlosti prohnala Ogierova toyota. Nechybělo mnoho a svět rallye mohla zasáhnout další smutná zpráva v souvislosti se smrtí neukázněných diváků.

Reklama