Hlavní obsah

Úvod Rallye Nový Zéland patřil Tänakovi, lídr MS Rovanperä je šestý

Estonec Ott Tänak vyhrál úvodní diváckou rychlostní zkoušku Rallye Nový Zéland. Na 1,78 km dlouhé asfaltové trati s řadou zatáček v aucklandském parku Pukekawa Domain porazil druhého Craiga Breena z Irska o devět desetin sekundy. Třetí byl Belgičan Thierry Neuville.

Foto: Twitter @OttTanak

Ilustrační foto.

Článek

"Až taková legrace to nebyla, motala se mi hlava a vůbec jsem netušil, kam cesta vede," řekl Tänak, který je v průběžném pořadí MS druhý za Kallem Rovanperou. Fin, jenž byl v první erzetě šestý s odstupem 2,6 sekundy, má v čele MS náskok 53 bodů a může v neděli den po svých 22. narozeninách slavit zisk titulu. K tomu Rovanperä potřebuje získat o osm bodů více než Tänak.

"Není to v našich rukách, s námi to nemá nic společného," odmítl Tänak mluvit o možném útoku na titul. "Začátek nebyl ideální, ale je hezké vidět všechny lidi tady. Samozřejmě, jako vždy jsme pod tlakem, ale věřím, že o víkendu odvedeme dobrou práci," uvedl Rovanperä, jenž se bude muset v úvodní etapě vyrovnat na šotolinových tratích s nevýhodnou první startovní pozicí.

Rallye Nový Zéland, závod mistrovství světa v automobilových soutěžích - po 1. rychlostní zkoušce:
1. Tänak, Järveoja (Est./Hyundai i20) 1:45,8
2. Breen, Nagle (Ir./Ford Puma) -0,9
3. Neuville, Wydaeghe (Belg./Hyundai i20) -1,6
4. Kacuta, Johnston (Jap., Ir./Toyota Yaris) -2,0
5. Evans, Martin (Brit./Toyota Yaris) -2,2
6. Rovanperä, Halttunen (Fin./Toyota Yaris) -2,6

Reklama

Související témata: