Hlavní obsah

VIDEO: Už žádný hromadný přesun za Dakarem přes argentinskou hranici, jásají v Bolívii

Praha

Osobní iniciativa prezidenta Eva Moralese slavila úspěch, Bolívie bude v příštím roce čtvrtou jihoamerickou zemí, která na své půdě přivítá účastníky proslulé Rallye Dakar. Domorodý vůdce neváhal označit zařazení své země do itineráře soutěže za „velké bolivijské vítězství".

Bolívie chce účastníkům Dakaru ukázat své krásy.Video: Reuters

 
Článek

„Jsme připraveni dokázat, že je Bolívie připravená hostit takové světové akce, jakou je bezpochyby i Rallye Dakar. A jsme připraveni vynaložit odpovídající prostředky i logistické úsilí, abychom účastníkům závodu ukázali to nejhezčí z naší země," nechal se slyšet Morales poté, co organizátoři soutěže ve středu odtajnili trasu ročníku 2014.

Bolívie usilovala o zařazení do soutěže už před letošním ročníkem, přednost ale nakonec dostalo Peru, kam proslulá rallye zavítala podruhé za sebou a zatím naposledy. Příští rok se pojede z rodiště míčového kouzelníka Lionela Messiho Rosaria na severu Argentiny (start 5. ledna 2014), poté se soutěž přesune do Bolívie a následně do Chile s cílem ve Valparaisu (18. ledna).

„Bolívie vyhrála!" neskrýval emoce Morales. „Stále mám před očima, kolik bolívijských fanoušků rallye letos putovalo přes argentinské hranice, aby zažili atmosféru soutěže na vlastní kůži. Nyní už nikdo do Argentiny nebude muset," dodal.

Reklama

Související témata: