Hlavní obsah

Vstup do Bohemia rallye zvládl nejlepe Stříteský, Pech je druhý

Úvodní diváckou rychlostní zkoušku Bohemia rallye Mladá Boleslav zvládl nejlépe Dominik Stříteský. Na autodromu v Sosnové na Českolipsku porazil o 1,7 sekundy druhého Václava Pecha. O dalších 1,1 sekundy zpět skončil Jan Kopecký, který si v pátém závodě mistrovství České republiky může s předstihem zajistit jubilejní desátý titul.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Posádka Dominik Stříteský a Jiří Hovorka s vozem Škoda Fabia R5 při Rallye Bohemia.

Článek

"Sosnová už oproti minulosti nemá se závoděním tolik společného. Už je to okruhovo-motokárové závodění a cítím, že například Dominik Stříteský je tam opravdu hodně dobrý, protože má za sebou motokárovou minulost. A ví, jak tam trať využít," řekl Pech ČTK už před startem erzety. Třiadvacetiletý jezdec jeho slova v podvečer potvrdil. "Z mého pohledu to nebylo nic moc. Párkrát mi to uklouzlo a čas nebude nic moc. Na první vložku ale dobré," řekl Pech po absolvování 5,52 km dlouhého úseku.

O vítězství by v 50. ročníku Bohemia rallye měli bojovat hlavně Pech s Kopeckým, který mladoboleslavskou soutěž již desetkrát vyhrál. "Snažil jsem se jet hodně čistě, ale zajel jsem pomalejší čas než vloni, takže uvidíme. Je to ale pořád jen Sosnová, pravé rychlostní zkoušky nás čekají v sobotu," uvedl Kopecký, který letos třikrát s Pechem prohrál a triumf si připsal na Rallye Český Krumlov.

Ozdobou populární soutěže je start Jana Skály s extovárním citroënem C3 WRC a Jana Dohnala s vozem Ford Fiesta WRC. Oba se do rallye zapojí jen do soboty a bojují o takzvaný Pohár pořadatele. Stejně jako Pech nebudou bodovat v MČR. Skála s Dohnalem k rallye přistoupili exhibičně, na severu Čech se snažili bavit diváky jízdou ve smyku a předváděli i "hodiny".

Bohemia rallye pokračuje pěti rychlostními zkouškami v sobotu, vítězná posádka by měla být známá v neděli po 14. hodině.

Bohemia rallye Mladá Boleslav, závod mistrovství České republiky v automobilových soutěžích - po 1. rychlostní zkoušce:.
1. Stříteský, Hovorka (Škoda Fabia R5) 3:35,2
2. Pech, Uhel (Ford Focus WRC) -1,7
3. Kopecký, Hloušek (Škoda Fabia RS Rally2) -2,8
4. Březík, Krajča -4,8
5. Jirásek, Machů (všichni Škoda Fabia R5) -6,4
6. Černý, Černohorský (Hyundai i20 N Rally2) -6,7

Reklama

Související témata: