Hlavní obsah

Vyrovnanou Katalánskou rallye vede Latvala před Ogierem

V čele Katalánské rallye je po sobotním přesunu ze šotoliny na asfalt finský pilot Jari-Matti Latvala s toyotou. Z uchazečů o titul je na tom po druhé etapě nejlépe obhájce Sébastien Ogier na druhém místě, lídr šampionátu Thierry Neuville je pátý.

Foto: skodamotorsport.com

Jan Kopecký se Škodou Fabia - ilustrační foto

Článek

Předposlední soutěž mistrovství světa WRC je nesmírně vyrovnaná, prvních šest jezdců je před závěrečnými čtyřmi nedělními erzetami směstnáno ve čtvrt minutě.

Latvala je v čele před dvojicí francouzských pilotů, kteří vyhráli posledních čtrnáct šampionátů. Druhý je úřadující pětinásobný mistr světa Ogier s fordem, jenž má ztrátu 4,7 sekundy. Třetí místo patří s odstupem osmi sekund jeho předchůdci na trůnu Sébastienu Loebovi, jenž letos s citroënem jede třetí rallye sezóny.

Lídr MS Neuville z týmu Hyundai na pátém místě zaostává za Latvalou 12,7 sekundy. Na osmé místo klesl vítěz první etapy Ott Tänak z Estonska, jenž ve třetí z dnešních sedmi erzet musel měnit kolo své toyoty a nabral minutovou ztrátu. V průběžném pořadí vede Neuville o sedm bodů před Ogierem a o 21 před Tänakem.

Český pilot Jan Kopecký je se Škodou Fabia třináctý. V hodnocení vozů kategorie WRC 2, v níž už má jistý titul mistra světa, mu patří druhá příčka.

Katalánská rallye, podnik MS v automobilových soutěžích:
Po 2. etapě:
1. Latvala, Anttila (Fin./Toyota Yaris) 2:35:01,8
2. Ogier, Ingrassia (Fr./Ford Fiesta) -4,7
3. Loeb, Elena (Fr., Mon./Citroën C3) -8,0
4. Evans, Barritt (Brit./Ford Fiesta) -9,8
5. Neuville, Gilsoul (Belg./Hyundai i20) -12,7
6. Sordo, Del Barrio (Šp./Hyundai i20) -16,5,
...13. Kopecký, Dresler (ČR/Škoda Fabia) -7:11,3

Reklama

Související témata: