Hlavní obsah

Z letošního MS v rallye zřejmě vypadnou další dvě soutěže

Seriál mistrovství světa v automobilových soutěžích se bude muset v letošním roce s největších pravděpodobností obejít bez zastávek na Novém Zélandu a v Japonsku. Podle informací webu autosport.com budou obě rallye ze šampionátu vyřazeny, aby se snížily náklady a logistická náročnost. Úpravy v kalendáři souvisejí s pandemií koronaviru, kvůli které se zatím v sezoně odjely jen tři rallye.

Foto: skoda-auto.cz

Ilustrační foto.

Článek

Mistrovství světa bylo přerušeno v březnu po Mexické rallye, která byla zkrácena. Následně byly odloženy soutěže v Argentině a Itálii, Portugalská rallye a Safari rallye v Keni se letos nepojedou vůbec.

Podle prestižního motoristického webu je velmi pravděpodobné, že změn bude ještě více. Promotér šampionátu již jedná s týmy, kterým se nechce v době pandemie podnikat daleké cesty do Asie a Oceánie.

Na Nový Zéland se přitom MS mělo v září vrátit poprvé od roku 2012. V Japonsku má seriál v listopadu vyvrcholit, na finální rozhodnutí je proto ještě čas. Nejbližším závodem v kalendáři MS je Finská rallye, která by se měla jet na začátku srpna. Podle autosportu však bude odložena na září nebo říjen.

Reklama

Související témata: