Hlavní obsah

Staněk byl ve sprintu F2 v Džiddě diskvalifikován, Verschoor přišel o vítězství

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Český závodník Roman Staněk byl stejně jako jeho týmový kolega Richard Verschoor z Nizozemska diskvalifikován ze sprintu formule 2 v Džiddě. Oba jezdci týmu Trident měli v autech nainstalovanou nesprávnou mapu progresivity plynového pedálu. Staněk přišel o 10. místo, Verschoor ztratil vítězství, které místo něj získal původně druhý Dennis Hauger z Norska. Vedení seriálu o tom informovalo na svém webu.

Foto: Archiv Romana Staňka

Roman Staněk ve formuli 2. (archivní foto)

Článek

Dvacetiletý Staněk startoval do závodu na 20 kol z 11. místa. Do cíle dojel o jednu příčku lépe se ztrátou necelých 18 sekund na vítězného Verschoora. Pár hodin po závodě ale byl stejně jako jeho týmový kolega kvůli porušení technických pravidel diskvalifikován. Rodák z Valašského Meziříčí přišel o dosud nejlepší výsledek v sezoně. Nebodoval ani při třetím startu v této sezoně.

Dodatečné vítězství slavil Hauger. Norský jezdec týmu MP Motorsport se posunul na čtvrté místo průběžného pořadí šampionátu. V čele zůstává Zane Maloney z Barbadosu, který dnes skončil čtvrtý a má 41 bodů. Na druhého Estonce Paula Arona, jenž získal ve sprintu druhé místo, má náskok 13 bodů.

Hlavní závod v Džiddě začne v sobotu ve 14:25 SEČ.

Reklama

Související témata: