Hlavní obsah

Suverénní Verstapen je zpět. Jednoznačně vyhrál kvalifikaci na závod v Japonsku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Po zpackaném závodě v Singapuru jsou Max Verstappen a stáj Red Bull zase zpět. A v plné síle. Nizozemský pilot, který má nadosah třetí titul mistra světa F1, suverénně zvítězil v kvalifikaci na sobotní Velkou cenu Japonska. Na okruhu v Suzuce byl o 581 tisíc vteřin rychlejší než druhý Oscar Piastri z McLarenu, třetí skončil jeho týmový parťák Lando Norris. Toho ve druhé řadě doplní Charles Leclerc z Ferrari. Nedělní závod startuje v 7.00.

Foto: Androniki Christodoulou, Reuters

Nizozemský závodník F1 Max Verstappen na trati v Japonsku.

Článek

„Singapur byl špatný, ale je to pro nás už minulost. Tady jsem od začátku cítil, že to bude dobrý víkend. A zatím je. Vyhrát kvalifikaci je fantastické,“ říkal Max Verstappen.

Ne, muselo by se stát nejspíš něco hodně zlého, aby optimistou nezůstal i po nedělní Velké ceně. Náskok šesti deseti v kvalifikaci je obří, však také po projetí posledního kvalifikačního kola ve sluchátkách od svého týmu pochvalně slyšel: „Byl to výjimečné, opravdu výjimečné.“ Jen pro představu - jeho týmový parťák z Red Bullu Sergio Pérez na něj ztratil skoro osm desetin a je „až“ pátý.

„Je to náročný okruh a i malá chyba znamená velkou ztrátu. Druhá a třetí příčka jsou pro nás skvělé a ukazují, že jsme tady rychlí. Max opět odvedl skvělou práci, ale my mu to zítra budeme chtít zkomplikovat,“ řekl třetí Lando Norris z McLarenu.

Opravdu zkomplikují?

Kvalifikace na Velkou cenu Japonska, závod mistrovství světa vozů formule 1 v Suzuce
1. Verstappen (Niz./Red Bull) 1:28,877
2. Piastri (Austr./McLaren) -0,581
3. Norris (Brit./McLaren) -0,616
4. Leclerc (Mon./Ferrari) -0,665
5. Pérez (Mex./Red Bull) -0,773
6. Sainz (Šp./Ferrari) -0,973

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.