Hlavní obsah

Ve věku 83 let zemřel bývalý člen Světové rady FIA Novák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pondělí ve věku 83 let zemřel bývalý člen Světové rady Mezinárodní automobilové federace (FIA) Radovan Novák. Na webu o tom informoval Autoklub České republiky (AČR).

Foto: Profimedia.cz

Radovan Novák na archivním snímku.

Článek

Odchod Radka mě velmi zarmoutil. Hodně jsem se od něj naučil,“ uvedl prezident AČR Jan Šťovíček a připomněl, že Novák patřil k významným činovníkům českého motoristického sportu.

Budeme na něj vzpomínat jako na zakládajícího člena obnovujícího se Autoklubu ČR pro roce 1989. Vedl Středoevropskou zónu FIA, byl prvním Čechem ve Světové radě motorsportu FIA a prvním českým komisařem ve formuli 1,“ dodal.

Do Světové rady FIA byl Novák zvolen v roce 1998 a působil v ní až do roku 2017. Byl také viceprezidentem AČR pro automobilový sport a za svou práci byl oceněn granátovým lvem - nejvyšším vyznamenáním AČR.

Novákovu činnost ocenila na sociální síti X i FIA. Se smutkem se dozvídáme o úmrtí Radovana Nováka. Jeho přínos federaci byl obrovský,“ uvedla v reakci na smrt českého funkcionáře.

Reklama

Související témata: