Hlavní obsah

Vedoucí muž série NASCAR Busch přišel o řidičský průkaz

STATESVILLE

Vedoucí muž průběžného pořadí populární americké okruhové série NASCAR Kyle Busch přišel na 45 dnů o řidičský průkaz. Šestadvacetiletý pilot byl v květnu přistižen při závodění v běžném provozu - v úseku s přikázanou rychlostí 70 km/h se ve svém luxusním lexusu proháněl více než dvoustovkou.

Článek

Soudce zároveň Buschovi, který pro působení v NASCAR řidičský průkaz nepotřebuje, uložil 30 hodin veřejně prospěšných prací a pokutu 1000 dolarů (téměř 17 000 korun).

Pilot se za svou nebezpečnou jízdu poblíž kostela v Severní Karolíně omluvil, jeho obhájce Cliff Homesley si nicméně stěžoval, že se k Buschovi nechoval soud stejně jako k ostatním občanům. Při stejném překročení rychlosti totiž dostal v červenci jiný muž pokutu 300 dolarů a o řidičský průkaz nepřišel.

"Pouze chci, aby se s Kylem Buschem zacházelo jako s kýmkoli jiným," uvedl Homesley, jenž svého klienta označil za jednoho z nejlepších jezdců na světě. "Ten automobil v jeho rukou je jako skalpel v rukou chirurga, ne jako nůž v ruce pětiletého chlapce," řekl právník o Buschově jízdě v unikátním sportovním voze Lexus LFA v ceně kolem 6,5 miliónu korun.

Reklama

Související témata: