Hlavní obsah

Vršecký se vrátil do čela šampionátu tahačů

ALBACETE

Po necelých 24 hodinách se David Vršecký opět vrátil do čela Evropského poháru tahačů. V deštivém závodě ve španělském Albacete v neděli jezdec českého týmu Buggyra vybojoval třetí místo. František Vojtíšek dojel s renaultem šestý, celkově mu patří tatáž pozice.

Článek

V pohárovém závodě, který byl kvůli průtrži mračen ukončen o tři kola dříve, navázal Vršecký po startu na své druhé místo z kvalifikace a začal stíhat vedoucího Antonia Albaceteho. "První čtyři kola jsem se vyrovnával s mokrem. Déšť přišel hodně nečekaně, nějakou dobu trvalo, než jsem chytil rytmus. Vzápětí poté, co jsem se zbavil dotírajícího Hahna, jsem začal pomýšlet na předjetí Albaceteho," uvedl Vršecký.

V šestém kole zajel nejrychlejší čas dne a přiblížil se španělskému jezdci na necelou sekundu. Útok na třetí vítězství v Albacete se však nekonal: v nájezdu do jedné ze zatáček dostal Vršecký smyk, jeho vůz opustil trať a Hahn ho předjel. "Tak to prostě někdy chodí. Kdybych jel celý zbytek závodu v poklidu za Antoniem, vyčítal bych si, že jsem to nezkusil," řekl český jezdec.

Vršeckého stájový kolega a úřadující mistr Evropy Markus Bösiger ze Švýcarska startoval po odstoupení z kvalifikace z poslední řady a do cíle dojel osmý. "Pokud mě v neděli něco potěšilo, je to Davidovo vedení. Právě jsem hodil nedělní Albacete za hlavu, teď začnu uvažovat nad Nogarem," připomněl Bösiger příští závod EP.

Vojtíšek si po nepříliš povedené sobotě spravil náladu, byť v dešti nedokázal zopakovat triumf z Barcelony. "Byl to úplně jiný závod. Jel jsem na doraz a nakonec z toho byly velmi slušné body. Za necelé tři týdny jedeme v Nogaru, do té doby nás čeká hodně práce," prohlásil Vojtíšek.

Výsledky - Albacete:
Kvalifikace: 1. Albacete (Šp./MAN) 17:29,38, 2. Vršecký (ČR/Buggyra) -0,90, 3. Hahn (Něm./MAN) -19,91, ...6. Vojtíšek (ČR/Renault) -37,01.
Pohárový závod: 1. Albacete 23:43,953, 2. Hahn -13,55, 3. Vršecký -14,70, ...6. Vojtíšek -31,34.
Stav EP: 1. Vršecký 134, 2. Albacete 131, 3. Bösiger (Švýc./Buggyra) 123, ...6. Vojtíšek 59.
Soutěž týmů: 1. Buggyra 284, 2. MAN 217, 3. Renault 168.

Reklama

Související témata: