Hlavní obsah

Zaplatil za chybu soupeře! Plameny za zády mu uhasili. Když vylezl z trosek, šel k zemi

Fort Worth

Liják, nehoda, zase déšť, přerušení... Závod Indycar v Texasu byl provázen problémy a po 71 kolech jej zastavili a dojíždět se má v srpnu. Asi všichni si oddechli, že to neskončilo ještě větším malérem, než jakým byla nehoda, při níž se zranil Josef Newgarden.

Nehoda při IndyCar Conor Daly & Josef Newgarden.

 
Článek

Závod ve Fort Worthu měl startovat ze soboty na neděli, začínalo se ovšem až v neděli večer, ale nejelo se dlouho. Vlhko, které by snad ještě mohlo superrychlým vozům dělat problémy, při havárii zřejmě nehrálo roli. Conor Daly neudržel vůz ve výjezdu z oblouku bez smyku a Newgardenovu formuli nekompromisně narazil do zdi. A pak při nekontrolovatelném pohybu ještě jednou.

Perné chvilky zažíval Newgarden. Těžko říci, jestli si po hrůzném nárazu stačil povšimnout pár plamenů za zády. Traťová služba je rychle uhasila. Za pomoci komisařů pak otřesený pětadvacetiletý pilot vystoupil z trosek, aby se mu záhy podlomila kolena.

Musel do nemocnice, kde ale naštěstí nebyly odhaleny žádné větší problémy. Zůstalo u zlomené klíční kosti a zápěstí.

Krátce po nehodě se zase spustil déšť. Odjeto je jen 71 kol z 248. Do poloviny, po níž by mohly být uznány výsledky, zbývalo ještě hodně... Při přerušení vedl James Hinchcliffe. Pokračování je naplánováno na 27. srpna.

Reklama

Související témata: