Hlavní obsah

Závod 500 mil Indianapolis se poprvé pojede bez diváků

Indianapolis

Slavný závod 500 mil Indianapolis se poprvé ve více než stoleté historii pojede bez diváků. Organizátoři závodu, jenž byl přeložen na 23. srpna, o tom rozhodli kvůli rostoucímu počtu případů nákazy koronavirem.

Foto: Uncredited, ČTK/AP

Jimmie Johnson v Indianapolisu při testování.

Článek

Pořadatelé dlouho zavření tribun odmítali. Nejprve uvažovali o omezení kapacity obřího závodiště na 50 procent, v červenci pak toto číslo snížili na 25 procent. V tom případě by se do hlediště dostalo zhruba 80 tisíc lidí, nakonec ale bude moci být v areálu jen zhruba 1500 členů nejnutnějšího personálu.

"Bylo to nejtěžší obchodní rozhodnutí, které jsem musel ve svém životě udělat," řekl k uzavření areálu divákům třiaosmdesátiletý Roger Penske, jenž koupil závodiště v Indianapolis letos v lednu. "Nekoupili jsme ho jen na rok, ale i pro příští generace, takže je pro naši pověst důležité, abychom udělali správnou věc," dodala slavná postava amerického motorsportu.

Indianapolis 500 se jezdí od roku 1911 tradičně v závěru května, na srpen byl přesunut kvůli pandemii koronaviru. Na startu bude mimo jiné i Španěl Fernando Alonso, jenž se v příští sezoně vrátí do formule 1.

Reklama

Související témata: