Hlavní obsah

GLOSA: Síla inspirace. Vondroušová si sny nenechala jen pro sebe

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Obvykle se kvůli tomu chodí do kina. V přítmí sálu se na desítky minut můžete oddat snění v bdělém stavu a nechat se unášet emocemi i fantastickými zápletkami. Podobné pocity během uplynulých dvou týdnů dokázala ale na trávě v All England Lawn Tennis and Croquet Clubu navodit i Markéta Vondroušová.

Foto: S využitím Reuters

Markéta Vondroušová na tiskové konferenci

Článek

Jejímu napínavému tenisovému filmu nechybělo opravdu nic. Ohromení, nervy napnuté jak špagáty, obavy, které vystřídaly euforické okamžiky a nakonec i katarze a slzy dojetí.

Když před 12 lety poprvé vyhrála Wimbledon Petra Kvitová, inspirovala tím zástupy malých holek, které viděly, kam až se může vyšplhat slečna z Fulneku, která nevyrostla v milionářské rodině, ani neprošla žádnou ze slavných tenisových akademií. Jednou z těch, kdo v roce 2011 hltal wimbledonské přenosy, ostatně byla i Vondroušová.

Její příběh je v něčem úplně stejný. Málokoho by před lety asi napadlo, že nejslavnější grandslam vyhraje dívenka, která běhá po kurtech v Kynšperku nad Ohří. Dá se čekat, že i ten letošní Wimbledon bude mocným inspiračním zdrojem pro další silnou generaci českých tenistek, ze kterých jsou všichni paf.

I když momentálně řešíte patálie v práci, nebo s rodinou a nevíte, kam dřív skočit, triumf skromné tenistky vás mohl aspoň na chvíli přenést do jiné dimenze, v níž existují šťastné konce. Čas od času je důležité takový výlet uskutečnit. Díky za něj.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.