Hlavní obsah

Odměna pro vítězku Wimbledonu: Gratulace od Hermiony, smála se maminka. Po finále tekly slzy štěstí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tekly jí slzy štěstí. Maminka tenistky Markéty Vondroušové by pro dceru udělala cokoliv. Když se česká hráčka dostala do finále French Open, vydala se do Paříže a výsledkově to neklaplo. Teď proto cestu do Anglie oželela. A doma hltala, jak finále Wimbledonu s Uns Džábirovou dopadne. „Víte, pořád mi nedošlo, co se stalo. Já jsem si totiž ani na vteřinu dopředu nepředstavovala, že něco takového může přijít," svěřila se den po finále, které její dcera vyhrála ve dvou setech pro Sport.cz Jindřiška Anderlová. „My jsme se s manželem radovali, když postoupila do 2. kola, když tu trávu Maky vlastně nemá ráda," usmála se.

Foto: Dylan Martinez, Reuters

Princezna z Walesu Kate předává wimbledonskou trofej Markétě Vondroušové

Článek

Jak jste si finále užila? Byla jste v tenisovém klubu s přáteli?

Kdepak. Prožila jsem ho sama na gauči. Dívala jsem se od půlky prvního setu. Do té doby jsem sbírala odvahu pustit televizi.

Rozhodla jste se změnit plán a zůstala doma, aby to ve finále klaplo. Přemlouvala vás Markéta, ať přiletíte?

Nepřemlouvala. A vidíte, vyplatilo se.

Markéta prohrávala v první sadě 0:2 a 2:4. To byly jistě těžké chvíle i pro vás, viděla jste na u dcery nervozitu?

Neviděla, jelikož jsem se v té době nedívala. (směje se) Vlastně až večer od přátel jsem se dozvěděla, že Maky takhle prohrávala.

Kdy jste začala věřit, že zápas dobře dopadne?

Tenis mě naučil nepropadat velkým emocím dopředu. Zažili jsme mnoho zápasů, kdyb se vše obrátilo naruby. Takže dokud se nedohraje poslední míček, nešílím.

Na stadionu došlo i na slzy, jistě jste byla dojatá, ukápla slzička štěstí i vám?

Brečela jsem moc už od chvíle, kdy jsem viděla mladší dceru Julču, jak pláče v loži během posledního gemu. To bylo opravdu srdcervoucí a silné.

Jak jste si užila zbytek dne?

Slavila jsem s přáteli v Sokolově.

Byl jste s Markétou určitě v kontaktu. Jaké bylo téma?

Koukám do zpráv. Psala jsem Makuš, nevím, co se to děje a srdíčka a emotikony pláče. Ona odpověděla, že je mimo a poslala srdíčka. A pak už jsme slavily každá po svém. Ona v Londýně a já doma v Sokolově. My si spíš píšeme, než voláme.

A co v neděli?

Dnes má povinnosti, focení a ples. Myslím, že má jiné starosti než telefonovat s maminkou (směje se). Vlastně psala ještě, že jí gratulovala Hermiona. Ona totiž miluje Harryho Pottera. Tak to měla zážitek.

Nachystáte teď Markétě nějaké překvapení?

Ještě ani pořádně nevím, kdy Maky přiletí, takže žádné přípravy ani plány nemáme. V neděli ji jedu hlídat kočku (směje se)

Tak tedy poslední dotaz, když musí trenér po vítězství Maky na tetování, neslíbila jste Markétě něco podobného i vy?

Já už narozdíl od Herni nějaká tetování mám, tak u mě by taková výzva výzvou nebyla. (směje se)

Reklama