Hlavní obsah

GLOSA: Vrhač Sadílek, exekutor Krejčí, jinak nic. Sparta na startu obhajoby drhne

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šest bodů, nadále čisté konto. Řečí čísel v tabulce začala fotbalová Sparta obhajobu mistrovského titulu dobře, její utrápený výkon ve Zlíně ovšem zaslouží kritiku. Jen v prvních patnácti minutách diktovala tempo zápasu podle představ. Jakmile Ševci ztratili respekt, měli hosté problémy. S ohledem na to, že Spartu čeká kvalifikace Ligy mistrů, byl její výkon ve druhém ligovém kole zcela nedostatečný.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva Joss Didiba ze Zlína a Victor Olatunji ze Sparty.

Článek

Tradiční dlouhý aut vrhače Sadílka, po němž míč spadl na Cedidlovu ruku. Penalta, kterou znovu jistě proměnil další tradiční exekutor Krejčí. A to je asi tak všechno, co se Spartě ve Zlíně při výhře 1:0 povedlo.

Však také kapitán Krejčí potvrdil, že vzhledem k tomu, o co mužstvo hodlá v sezoně hrát, to bylo strašně málo. Na splnění velkých cílů by takové výkony rozhodně nestačily.

V úvodu byl aktivní Birmančevič, pak se také ztratil. Haraslín nenavázal na dva góly proti Olomouci, dost odříznutý zatím v útoku zůstává Kuchta, jemuž moc nepomohl ani Kairinen. Víc energie na hřiště přinesl střídající Sadílek, zato novic Olatunji se nechytil. Ošklivé vítězství přineslo spoustu otazníků...

Sparta na trénink pozvala fanoušky. Předvedly se jim i čerstvé posily James Gomez a Victor OlatunjiVideo: Sport.cz

Zápas tak rozhodla až penalta deset minut před koncem. Cedidla měl ruce před sebou, ne u těla. Míč mu na ně spadl. Kdyby se před ním vyskakující Panák míče dotkl a zlínský obránce by nestačil na změnu směru balonu reagovat, pokutový kop by se podle nového výkladu pískat neměl. K tomu však nedošlo, k Cedidlově smůle. Byť se verdikt rozhodčího Dalibora Černého po konzultaci s mužem u videa Janem Petříkem může zdát přísný, oba sudí si ho nejspíš obhájí.

Sparta si Ligu mistrů zahrála naposledy na podzim 2005, 3. předkolo s lepším z dvojice FC Kodaň - Breidablik tak pro ni je velkou výzvou. Trochu času ještě má, musí však přidat. Hodně přidat.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.