Hlavní obsah

KOMENTÁŘ: Nechceš bojovat, tak běž. Pokud Mueller touží Vítkovice opustit, měl by jít

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tahle zpráva rezonuje hokejovým prostředím už několik dní. Americký útočník Peter Mueller požádal vedení Vítkovic o výměnu. Podle zpráv z okolí klubu se autor šesti gólů v aktuální sezoně s předposledním klubem extraligové tabulky už i dohodl na rozvázání smlouvy a vyjednává o návratu do Komety Brno.

Foto: Profimedia.cz

Vítkovický Peter Mueller se raduje se spoluhráči.

Článek

Dokud Vítkovice, jiný klub nebo sám hráč zprávy nedementují, či nepotvrdí, bude se spekulovat. Vyjádření kapitána Dominika Lakatoše po těsné porážce v Liberci (1:2) ale naznačuje, že na informacích o odchodu 35letého hokejisty z Vítkovic kus pravdy bude.

„Tohle není otázka na mě, to je na Petea, jestli chce trejd. Co s tím můžu jako kapitán dělat?“ odpovídal. „Můžu mu jen popřát hodně štěstí do další kariéry a poděkovat za to, co pro klub odvedl. Všichni doufáme, že se to nestane. Ale nejsem ve vedení, do toho nevidím. Nic víc k tomu říct nemůžu,“ prohlásil Lakatoš.

Pokud Mueller opravdu touží odejít, neměli by mu v Ostravě bránit. Hráč, který nemá chuť za klub bojovat, je pro trenéra především přítěží. Obzvláště, pokud se jedná o hráče rozdílového, který by měl zápasy rozhodovat a svou roli neplní. V tom případě je na čase jej dobře vyměnit, což ale může být v případě Američana a jeho platu zásadní potíž.

Videogalerie ze zápasu Liberec – Vítkovice1/5

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Excelentní střelec odehrál za Vítkovice v této sezoně sedmnáct utkání, vstřelil šest gólů a na dalších sedm přihrál. V kanadském bodování týmu je třetí za lídrem Lakatošem a obráncem Percym. Tým s ním v sestavě vyhrál čtyři utkání.

Vzhledem k vítkovické bídě to není zase tak špatné, ovšem Mueller se gólově prosadil v pouhých třech zápasech sezony. Hned ve druhém utkání sezony na ledě Mladé Boleslavi (4:2) vstřelil hattrick, na další branku čekal šest ligových zápasů a dočkal se při domácím vítězství (5:2) nad Libercem. Naposledy dvakrát skóroval proti Třinci (3:6).

Aktuálně je zraněný, trápí jej třísla a hrát nemůže. Za Vítkovice nastoupil naposledy v Lize mistrů proti Pelicans Lahti. Od té chvíle je mimo sestavu. A podle indicií, který vyplouvají na povrch, už se do ní ani nevrátí.

Pokud by byl Muellerův příběh ve Vítkovicích opravdu dopsán, pro ambice semifinalisty z minulého extraligového ročníku to jistě bude rána. Týmu by ale pročištění kabiny mohlo prospět. A nemusí zůstat jen u Muellera. Prosakují zprávy o tom, že v klubu už nechtějí francouzského útočníka Valentina Claireauxe, jenž přišel do Ostravy před touto sezonou a nenaplnil očekávání (1+1), ani Lotyše Robertse Bukartse (4+3).

V souvislostí se současnou špatnou situací v domácí soutěži se o spekuluje také výměně brankáře Matěje Machovského či opětovném ruském vábení kapitána Dominika Lakatoše. A také o tom, že kosmopolitní kabina nefunguje tak, jak by měla.

„Je to těžké, zase je to pro nás nová situace. Minulý rok jsme sezonou proklouzli a teď zažíváme těžké časy. V kabině je dvaadvacet frajerů, musíme pomoct jeden druhému a věřit v dobré zítřky. Pro všechny je frustrující pořád prohrávat, ale to neznamená, že by kabina nefungovala. Věřím v to, že všichni chceme dělat svou práci na maximum. Nevím, k čemu to přirovnat, ale mojí ženě se někdy třeba taky nepovede deset palačinek z deseti… Vždy se něco nepodaří, jde je o to, abychom se z toho oklepali,“ říkal po šestnácté extraligové porážce v sezoně Lakatoš.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.