Hlavní obsah

KOMENTÁŘ: Řepíkova prasárna absolutně bez respektu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když si ve čtvrtfinálové sérii se Spartou ošklivě vyšlápl liberecký Flynn na Moravčíka a poslal ho hlavou na mantinel, prohlásil obránce Pražanů Michal Kempný, že u něj forvard Bílých Tygrů skončil, neboť šlo o „prasárnu absolutně bez respektu“. Faul, po němž Moravčík skončil dokonce v nemocnici, to byl zákeřný a opravdu respekt postrádající. Zcela bez respektu však byla i sekera kapitána Sparty Michala Řepíka do žeber třineckého Patrika Hrehorčáka předcházející čtvrté brance Ocelářů ve čtvrtém semifinálovém duelu.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK
Článek

Semifinále play off: 4. zápas Třinec - Sparta

Ne, pětatřicetiletý Řepík rozhodně není zákeřným hráčem. Určitě nechtěl Hrehorčáka zranit. Kapitána Sparty velmi pravděpodobně přemohla frustrace z nevydařeného zápasu na třineckém ledě a nedomyslel, co svým zákrokem může způsobit.

To ho však ani v nejmenším neomlouvá. Jestliže Flynn za svůj faul dostal od disciplinárky stopku na čtyři zápasy, flastr pro Řepíka by se měl pohybovat v podobné výši. A je úplně jedno, jestli Hrehorčák do úterního pátého pokračování zasáhne, nebo jej do něj zraněná žebra nepustí.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Třince - Sparta, vyhrocený závěr po gólu Ocelářů do prázdné brankyVideo: Tipsport Extraliga / BPA

Když kladenský Michael Frolík v únoru seknul vítkovického Raskoba s holí v obou rukách přes ruce, dostal od šéfa disciplinárky Viktora Ujčíka distanc na tři utkání. Za sebe bych byl překvapený, kdyby Řepík vyfasoval méně.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Faul kladenského FrolíkaVideo: Tipsport Extraliga / BPA

Argument, že teď už je play off, kde se tvrdší hra pouští, nemá šanci uspět. Stejně tak nemůže Ujčík zohledňovat, že by Řepík mohl přijít o úvod finále, pokud do něj Sparta třeba už v úterý nebo ve čtvrtek postoupí.

Protože tohle byla - slovy Michala Kempného - prasárna absolutně bez respektu.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC Oceláři Třinec vs. HC Sparta Praha 4:1Video: Tipsport Extraliga / BPA

Reklama