Hlavní obsah

MADE IN ENGLAND: Coufal určitě nechtěl Martíneze zranit, Rashford dobře reagoval

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nešťastný střet českého fotbalového obránce Vladimíra Coufala z West Hamu s obráncem Lisandrem Martínezem z Manchesteru United, který pak musel střídat a čeká ho zhruba dvouměsíční pauza. Nepříjemná série West Hamu, reakce Marcuse Rashforda na nedávný tah v Belfastu, porážka Liverpoolu na Arsenalu a pokračující tápání Chelsea rozebírá v pravidelném komentáři pro Sport.cz Daniel Pudil. Bývalý reprezentant strávil sedm let kariéry v Anglii, kde nyní i žije.

Foto: Reuters

Vladimír Coufal v akci

Článek

„Souboj Vládi Coufala s Lisandrem Martínezem byl nešťastný, Cuf určitě nechtěl obránce Manchesteru United zranit. Možná tam nemusel tak agresivně chodit, když už bylo víceméně jasné, že ten míč nemůže mít. Ale West Ham v tu chvíli prohrával 0:2, jako hráč se s tímto stavem snažíte na hřišti něco udělat, zkoušíte se chytit nějakou akcí, zákrokem. Vláďa určitě neměl zlý úmysl.

Bylo vidět, že Martínezovo koleno se prohnulo. Prognóza je, že bude chybět zhruba dva měsíce. Je to nepříjemné pro něj i celý Manchester. Argentinský obránce se nedávno po zranění vrátil, teď bude zase chybět. Než se do toho znovu dostane, bude už skoro konec sezony.

Vláďa pak čelil zlobě fanoušků, především na sociálních sítích. Tohle odsuzuji. To, co si lidé občas na Instagramu, Twitteru nebo Facebooku dovolí, je za hranou. Píší tam v emocích, dávají tam vzkazy, na které by si netroufli, pokud by třeba Vláďu potkali osobně. Je potřeba to vymýtit a bojovat proti tomu podobně jako proti rasismu. Sociální sítě jsou hodně nebezpečné, kdokoliv si tam může dovolit prakticky cokoliv, i když dnes už je vše dohledatelné a může se tím pak zabývat i policie.

West Ham v novém kalendářním roce ještě nevyhrál. Je jasné, že mnoho lidí bude řešit pozici Davida Moyese, ale nemyslím si, že by byl v ohrožení. Ono se to pořád opakuje, přijde pár zápasů, které nevyjdou, a je vše špatně. Pak bývá období, kdy se daří, a všichni se smějí. Utkání v Anglii jdou rychle za sebou, může se vám povést jeden týden a všechno je jinak. Věřím, že West Ham brzy zase naskočí na pozitivní vlnu.

V minulém komentáři jsem zmínil, že bych Marcuse Rashforda z Manchesteru United na pár týdnů postavil mimo tým, aby se po cestě do Belfastu a vynechaném tréninku trochu probral. Trenér Erik ten Hag ho hned nasadil, United oba zápasy v Premier League v minulém týdnu vyhráli. Rashford se v prvním z nich proti Wolverhamptonu trefil, solidně zvládl i duel proti West Hamu.

Nepochybuji o tom, že v klubu celou jeho situaci intenzivně řešili. Rashfordova první reakce na hřišti byla dobrá. Teď uvidíme, jak se mu bude dařit dál. Pořád platí, že sezonu nemá dobrou. Teď může pomoct Manchesteru výš, snad se probere.

Liverpool odehrál na Arsenalu nešťastný zápas, dostal smolné góly. Nejhorší byl asi ten druhý, kdy se nedohodli obránce Virgil van Dijk s brankářem Alissonem. Měli se v té situaci určitě zachovat líp, ale tohle se prostě stává. Přijdou zápasy, které vám nevyjdou. Pak je potřeba se oklepat.

Nemyslím si, že by tahle porážka zanechala na Liverpoolu nějaké stopy. Má zkušené hráče i trenéra Jürgena Kloppa, myslím, že hned v dalším zápase proti Burnley zase zaberou. Arsenal si vítězství v tom utkání svým přístupem rozhodně zasloužil. Čelo Premier League je hezky vyrovnané, bude to skvělá bitva o titul.

Chelsea se pořád plácá v prostředku tabulky, teď prohrála doma s Wolverhamptonem, určitě není vůbec příjemné dostat doma čtyři góly (2:4). Na Blues se jednoznačně ukazuje, že peníze tým nedělají, hráče musíte kupovat s nějakou vizí a na Stamford Bridge si to pořád nesedlo.

Podívejte se na Moisese Caiceda, V Brightonu patřil k nejlepším defenzivním záložníkům v lize, v Chelsea se mu nedaří, poztrácí hodně míčů, po jednom jeho zaváhání dal gól i Wolverhampton. Křídelník Michajlo Mudryk se taky nemůže chytit. V Chelsea určitě nejsou špatní fotbalisté, ale přijde mi, že někteří nemají na takový klub hlavu.

Každopádně si nemyslím, že by teď měl být vyhozen trenér Mauricio Pochettino. Očekávám, že dostane prostor minimálně do konce této sezony nebo i pro začátek té další, aby s týmem popracoval a dělal věci podle sebe. Důvěru by měl pořád mít.“

Reklama