Hlavní obsah

NAD(H)LEDEM: Aktivita i obětavost skvělé. Amíci nechali nohy někde v barech

Je to tam, prošli jsme do semifinále! Byly to nervy, Spojené státy jsme ve čtvrtfinále hokejového mistrovství světa porazili gólem Pavla Zachy sice jen 1:0, ale z mého pohledu slavíme zaslouženě. Kluci k tomu perfektně přistoupili, hráli hrozně obětavě. Musím udělit kredit trenérovi Radimu Rulíkovi, který mužstvo postavil na bruslařském stylu, a vyplatilo se.

Foto: S využitím ČTK

David Pastrňák v zápase proti Spojeným státům.

Článek

Výsledek je sice těsný, ale podle mě tahali naši od první třetiny za delší konec provazu. Byli aktivní a jsem přesvědčený, že je dopředu táhla skvělá kulisa. Pohyb měli kluci rozhodně lepší než Amíci, kteří nechali nohy někde v barech. Škoda že jsme ten zápas nerozhodli ve čtyřiceti minutách, protože pak začal soupeř přece jen víc kousat.

Američani měli dvě přesilovky. Při prvním vyloučení Pasty (Davida Pastrňáka) se nedostali do žádný šance. Obratem přišla naše přesilovka a já jsem kamarádům říkal, že dáme určitě góla. A dali jsme. Sice šťastným odrazem, ale početní výhody se nám poslední zápasy dařily a štěstí přeje připraveným.

Program semifinále MS:

Sobota 25.5. - Praha

14:20 Švédsko - Česko

18:20 Kanada - Švýcarsko

Líbila se mi naše obětavost. Kluci věděli, o co se hraje, a od první minuty si šli za svým cílem. Když jsem viděl Američany proti Slovákům, byl to parádní hokej nahoru dolů. S námi nestíhali fyzicky, aspoň jsem to tak viděl já. Kredit Radimu Rulíkovi. Tým odvádí skvělou práci. Z první lajny se stala třetí, ale nikdo neřekl ani slovo a máme z toho postup do semifinále.

V bráně byl opět bezchybný Lukáš Dostál. Kluci mu ale strašně pomohli. Těžkých zákroků za mě neměl třeba tolik jako se Švýcary. Jsem přesvědčenej, že by se mnou souhlasil, že měl během sezony těžší zápasy.

Každopádně všichni na ledě předvedli úžasný výkon. Pojďme si to užít a popřát hráčům štěstí do dalších bojů.

MS v hokeji 2024

87. ročník mistrovství světa v hokeji se konal v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostila města Praha a Ostrava. Zlatou medaili získala česká reprezentace. Kompletní výsledky MS v hokeji 2024 najdete zde.

Už víme, že v semifinále narazíme na Švédy. Základní skupinu projeli bez ztráty bodu. Proti Finům jsem je ale jasně favorizoval a vyhráli až v prodloužení. Věřím, že náš systém bude úspěšný a ještě k tomu požene kluky ta atmosféra v O2 areně.

Ještě během základní části jsem Švédy s námi tipoval na finále, takhle v něm holt půjdem na Kanadu.

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

EURO 2024 v Německu

Mistrovství Evropy ve fotbale se odehraje v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024. Chybět nebude ani český národní tým pod vedením nového trenéra Ivana Haška, v základní skupině F se Češi střetnou s Portugalskem, Tureckem a Gruzií.