Hlavní obsah

RAJNOCHŮV GLOSÁŘ: Kauza Bohemky? Nepříjemné věci si má vedení s hráči vyříkat, sám jsem to zažil

Do startu jara sice zbývají necelé dva týdny, stejně bych dneska chtěl víc probrat komunikaci klubů s hráči. Poslední případ má na triku Bohemka, která už nepočítá s brankářem Le Giangem a zkušeným Vackem. I mně se stalo v Olomouci, že mi najednou, z ničeho nic přeřadili do béčka. Vím, jak se ti kluci cítí, a apeluji na kluby. Je to sice nepříjemný, říkat hráčům takové věci, fotbalistu to zabolí, ale zpětně si vyhodnotí, že to bylo určitě lepší řešení. Všechno je o komunikaci, a i díky ní se buduje důvěra v celém fotbale.

Foto: Sport.cz s využitím Profimedia

Jan Rajnoch glosuje dění v českém fotbale

Článek

Teď je kvůli tomu v centru pozornosti Bohemka, ale podobné věci se staly i většině dalších klubů. U nás je to snad historicky... Z pohledu Klokanů to není ideální signál, samozřejmě klub pracuje v nějakých podmínkách, má nějaké možnosti, ale všechno by mělo mít nějakou kulturu. Je to věc majitelů klubů, sportovních ředitelů, trenérů. Měli by najít čas a s hráči si sednout, vše jim říct a zdůvodnit, že je to tak a tak. U Kamila Vacka vím, že by to vzal a nedělal by nějakou neplechu.

Bohemka je navíc pověstná svou fanouškovskou základnou, která ráda diskutuje. Jsou to srdcaři a chtěli by vědět, jak to s hráči je. Komunikace je prostě důležitá a je jedno, zda jde o okres, nebo o ligu. Je třeba, aby se obraz fotbalu změnil a fanoušci pak budou chodit na zápasy ve větší počtu. Skvěle to zvládla Slavia s Baníkem ohledně přestupu Sora. Všechno bylo jasné, obě strany byly spokojený po všech stránkách, je to příklad, že to i v Česku jde.

Jsou pochopitelně situace, kdy je dobře, že věci pro změnu v rámci klubu. Tady se opět mluvilo v minulosti o Slavii, když se řešily věci kolem Hušbauera. Ale všechno se zvládlo interně, což bylo moc důležité. Veřejnost pak i podle takového jednání pohlíží na klub. Vezměte si i dění kolem Kuchty. Ten má horkou hlavu a teď na sebe narazil s asistentem Houšteckým, který je také hodně svůj a je impulzivní. Pořád to ale Slavia všechno udržela v rámci klubu, zvládla to skvěle.

Foto: www.fclm.ru

Hned při premiéře v dresu moskevského Lokomotivu se Jan Kuchta uvedl gólem.

Většina klubů, včetně Slavie, vyrazila na soustředění do ciziny za teplem. Měl jsem to jako hráč rád, ale taky dobře vím, že návraty pak hodně bolí. Navíc v době omikronu nějaké zápasy na poslední chvíli odpadnou a hráči jednoho klubu pak hrají mezi sebou. Když se podívám na hokejovou extraligu, tak je mi jasné, že může problém přijít i ve fotbalové lize, ale věřím, že přerušovat už se nic nebude.

Výsledky během zimní přípravy nejsou tím nejdůležitějším. Takže bych nedělal senzaci z toho, že Jablonec prohrál s mistrem Gibraltaru. Už by sice měli ladit formu na ligu, ale nikdo z nás ten zápas neviděl... A navíc pak remizovali s Lokomotivem Moskva. Samozřejmě, že pokud se vyhrává, a platí to i v přípravě, tak se pracuje lépe. Ale znám z vlastní zkušenosti, že když se vyhrávalo, tak se nám potom v soutěži nedařilo. Naopak celky, kterým to tolik nešlo, tak se pod vlivem možná zdviženého prstu zvedly. Abychom se potom nedivili, jak Jablonec odehraje jaro.

Co bych bral z toho přípravného utkání jako důležité, že se trefil za Lokomotiv exslávista Kuchta. To jsou pro něj plusové body. Sice dal gól po chybě Jablonce, ale opět ukázal, že umí být ve správný čas na správném místě. Prostě typický Kuchta.

Každopádně se těším, a určitě i všichni fanoušci se mnou, až se liga zase rozběhne. Věřím, že to bude bez problémů. Už aby to bylo tady.

Reklama

Související témata: