Hlavní obsah

Jacobellisová získala ve snowboardkrosu družstev druhé zlato v Pekingu

Premiérový snowboardcross družstev na olympijských hrách vyhráli Američané Nick Baumgartner a Lindsey Jacobellisová, která v Pekingu získala druhou zlatou medaili. Na druhém místě skončila stejně jako na loňském mistrovství světa italská dvojice Omar Visintin a Michela Moioliová, třetí příčku obsadili Élliot Grondin a Meryeta Odineová z Kanady. Poslední čtvrté místo ve velkém finále obsadil druhý italský pár Lorenzo Sommariva s Caterinou Carpanovou.

Foto: Mike Blake, Reuters

Premiérový snowboardkros družstev na olympiádě vyhráli Američané Nick Baumgartner a Lindsey Jacobellisová.

Článek

Šestatřicetiletá Jacobellisová navázala na úspěch ze středečního závodu žen, ve kterém získala první zlato v kariéře. O něj šestinásobná mistryně světa usilovala už v Turíně v roce 2006, kdy vedla s velkým náskokem, po zbytečném triku na předposledním skoku ale upadla a dojela druhá.

Pro čtyřicetiletého Baumgartnera, který s Jacobellisovou v Pekingu vytvořil nejstarší dvojici ve startovní listině, je zlato největším úspěchem v kariéře. Na kontě dosud měl dvě bronzové medaile z mistrovství světa.

"Nikdy neříkejte, že starci patří do starého železa," prohlásil Baumgartner. "Když se na vás tlačí mladší generace, není to příjemné, protože o to víc musíte dřít. Ale to nám nikdy nevadilo a je příjemné ukázat, že s námi pořád musí počítat," dodal nejstarší americký olympijský vítěz zimní olympiády od roku 1948.

Foto: Dylan Martinez, Reuters

Naděje úřadující světové šampionky v týmovém snowboardkrosu Australanky Belle Brockhoffové skončily po těžkém pádu.

"Tyhle dva sleduji od chvíle, co jsem se narodil," uvedl bronzový medailista Grondin. "Nick je o dvacet let starší než já a už jen to, že jsme jeli společně ve finále, je neuvěřitelné," řekl kanadský reprezentant.

Ošklivý pád ve čtvrtfinále závodu, který provázelo sněžení, ukončil naděje úřadující světové šampionky v týmovém snowboardcrossu Australanky Belle Brockhoffové. Závodnice, která vytvořila dvojici s Cameronem Boltonem, byla po několikaminutovém ošetření na trati převezena do nemocnice.

Brockhoffová si stěžovala na bolesti v šíji, vyšetření však žádná zranění neodhalilo a devětadvacetiletá závodnice se podle agentury Reuters už vrátila do olympijské vesnice.

XXIV. zimní olympijské hry v Pekingu:
Snowboarding:
Snowboardkros - družstva:
1. Baumgartner, Jacobellisová (USA)
2. Visintin, Moioliová (It.)
3. Grondin, Odineová (Kan.)
4. Sommariva, Carpanová (It.)
5. Nörl, Fischerová (Něm.)
6. Nightingale, Bankesová (Brit.)
7. Koblet, Hedigerová (Švýc.)
8. Donskich, Paulová (Rus.).

Reklama