Hlavní obsah

Ledový Peking. O dominanci Ledecké s její předchůdkyní a oblečení v mrazu s Gabrielou Soukalovou

Aktualizováno

Ukázala dominanci i vnitřní sílu, kterou ničí své soupeřky. A Česko zásluhou Ester Ledecké slaví své první zlato z letošní olympiády. Do slavnostní nálady se tak proměnil i pořad Ledový Peking na Sport.cz. A těžko mohlo být ústřední téma jiné než fascinující postava obojživelnice Ester Ledecké, která své čínské dobrodružství zahájila "povinným" zlatem v paralelním obřím slalomu na snowboardu. Její um rozebrala moderátorka Lucie Černá s bývalou snowboardistkou Petrou Elsterovou.

Živě: Ledový Peking - 6. díl nového pořadu Sport.cz Video: Sport.cz

 
Článek

Elsterová je českou průkopnicí snowboardových slalomů, sama se účastnila olympiády v Turíně 2006. A tak z odborného hlediska mohla posoudit, v čem je největší síla a um Ledecké i jak zničující pro soupeřky je, když se Češka zjeví jen na pár závodů v sezoně a stejně je obere o vítězství.

I při jejím zlatém tažení v Číně bylo poznat, jaký respekt před ní sokyně mají, jak musí riskovat - a tím pádem i častěji chybovat - aby se Ledecké dokázaly udržet.

Elsterovou pak ve studiu vystřídala další půvabná žena, někdejší biatlonová královna Gabriela Soukalová. Ta se vrátila ke smolnému vytrvalostnímu závodu své nástupkyně Markéty Davidové a rozeberala i úterní klání mužů. Ale také prozradila, jak náročné je vhodně se obléct do závodu, když panují vysoké mrazy.

Po dvou dámách na řadu přišly dva muži, oba Petrové. Ten s příjmením Záhrobský promluvil o alpském lyžování, třeba o pondělním sjezdu mužů. Ten s příjmením Novák pak už tradičně zhodnotil závěrečné vystoupení českých hokejistek v základní skupině proti Japonsku.

Reklama

Související témata: