Hlavní obsah

Ke gratulacím Ledecké k obhajobě se přidali také politici

Politici na sociálních sítích gratulují Ester Ledecké k dnešní obhajobě olympijského zlata v paralelním obřím slalomu na snowboardu. Blahopřání poslali premiér Petr Fiala i prezident Miloš Zeman skrze svého mluvčího Jiřího Ovčáčka, ale také například bývalý premiér Andrej Babiš. Ledecká získala první českou medaili na hrách v Pekingu.

Foto: Mike Blake, Reuters

Ester Ledecká během olympijského finále.

Článek

"Pan prezident ze srdce blahopřeje Ester Ledecké ke zlaté medaili na olympijských hrách v Číně. Je to krásná zpráva a velká radost pro celou Českou republiku," uvedl na Twitteru Ovčáček. Obhajobu za fantastický úspěch označila Kancelář prezidenta republiky.

"Gratuluji Ester Ledecké k obhajobě zlata v paralelním obřím slalomu na snowboardu! Obhájit vítězství na OH je mimořádný úspěch, děkuji za skvělou reprezentaci ČR," napsal premiér Fiala. "Opět suverénní, opět nepřekonatelná. Ohromná gratulace, Ester," uvedl jeho předchůdce Babiš.

Ledecké gratulovali také předsedové některých koaličních stran. "Jízda z kopce je disciplína, to každý známe, mít obě nohy na jednom prkně to už je výzva, ale to jak to umí Ester Ledecká, je něco úplně neuvěřitelného," poznamenal lidovecký šéf Marian Jurečka.

"Na Ester Ledecké je vidět, že snowboard je pro ni hlavně zábava, kde si jen tak mimochodem dojede pro zlatou olympijskou medaili," napsala předsedkyně TOP 09 a Sněmovny Markéta Pekarová Adamová. Gratulaci přidali také například šéf STAN a ministr vnitra Vít Rakušan nebo místopředseda Sněmovny z ODS Jan Skopeček.

Gratulace české hvězdě chodily ze všech možných stran.

"La bomba!" komentovala Samková úspěch své kolegyně na snowboardu, i když v jiné disciplíně. Vyzdvihla, že šestadvacetiletá Ledecká dokázala triumf zopakovat. "Obhajoby jsou nejtěžší. Gratulace," napsala snowboardcrossařka, která získala olympijské zlato v Soči 2014 a při obhajobě si dojela v Koreji pro bronz. Letos měla být znovu favoritkou na jednu z medailí, ale kvůli zlomeným nohám musela svoji účast zrušit.

"Neporazitelná! Díky, trojnásobná olympijská šampionko," uvedl lyžařský svaz a jeho šéf Lukáš Heřmanský pro ČTK dodal: "Ester opět prokázala, jak jedinečnou sportovkyní je. Na snowboardu si skvěle poradila s rolí největší favoritky, unesla tlak a potvrdila, že když podá svůj standardní výkon, nemá mezi nejužší světovou špičku konkurenci. Za celý Svaz lyžařů ČR jí gratuluji a držím palce do lyžařských závodů na olympiádě. Věřím, že v Pekingu ještě neřekla poslední slovo."

Výkon Ledecké ocenili vedle Štěpánka také další tenisoví olympijští medailisté. Vítězka čtyřhry z Tokia Kateřina Siniaková uvedla, že je to "neuvěřitelné" a stejně jako bronzová ze čtyřhry z Ria 2016 Barbora Strýcová přidala několik piktogramů s potleskem.

"Ester, jsi hvězda," uvedl armádní resort Dukla, v kterém je Ledecká zaměstnaná. Národní sportovní agentura psala o fantazii a její předseda Filip Neusser na svém účtu dodal: "Veliká gratulace bezkonkurenční Ester Ledecké za skvělý výkon."

Hokejová Sparta napsala: "MiSTRyně z hor to opět dokázala! Gratulujeme sparťance Ester Ledecké k dalšímu obrovskému úspěchu!"

Reklama

Související témata: