Hlavní obsah

Americké basketbalistky stále deklasují svět, získaly šesté zlato v řadě

Praha

Dominance, převaha, nadvláda. Vše k nim sedí. Mašina na zlato. Basketbalistky USA v Riu získaly ten nejcennější možný kov na olympiádě už pošesté v řadě. Ve finále nedaly šanci Španělkám a vyhrály v poměru 101:72, opět si na krk pověsily nejzářivější medaile. Na hrách nepoznaly porážku už 49 utkání za sebou! Navíc pouze jednou byl počet nastřílených bodů v jejich podání jen dvouciferný.

Basketbalistky USA v Riu vyhrály. Pošesté v řadě mají zlatoVideo: SNTV

 
Článek

„To, že jsme byli schopni se takto rychle sehrát a předvádět takové výkony, jaké jsme předváděli, není jen o čtyřech hráčkách. To je o celém týmu, který aby to fungovalo, do toho dal opravdu hodně," děkoval Geno Auriemma, trenér zlatých basketbalistek.

„Z Baton Rouge v Louisianě, kde právě zuří povodně a která není zrovna basketbalovou baštou, nás tady moc není. Agenti většinou hledají jiné hráčky a na jiných místech. Moc nelétají dolů na jih. Takže jsem opravdu šťastná, že moje rodina, přátelé a každý, kdo je zasažen povodní, může být hrdý," myslela po úspěchu na domov Seimone Augustusová.

Devětačtyřicet vítězných zápasů, jen jednou Američanky nenastřílely přes sto bodů. Šestý triumf pod pěti kruhy, přesto stále plný emocí. „Budeme oslavovat, jako bychom vyhráli zlato poprvé. Lidé v Americe budou opravdu hrdí, že se nám podařilo získat tolik triumfů v řadě. Je to něco, na co nikdy nezapomenu. Posledních 28 dní, bylo možná nejpozoruhodnějších v mém životě," dodal kouč Auriemma.

Američanky stále vládnou a potvrdily opět svou dominanci, která trvá na olympiádách i světových šampionátech od roku 1996.

Reklama

Související témata: