Hlavní obsah

Cachovou vyděsila diskvalifikace. Myslela jsem, že nebudu muset běžet osmistovku, culila se

Rio de Janeiro

Měla za sebou čtyři disciplíny sedmiboje, ale pořádný stres zažila Kateřina Cachová až v novinářské mixzóně. Chvíli se smiřovala s tím, že její vystoupení znehodnotí diskvalifikace ze závěrečné dvoustovky. Nakonec se ale vracela do Olympijské vesnice přece jen s úsměvem…

Foto: Fabrizio Bensch, Reuters

Vícebojařka Kateřina Cachová ve výškařském sektoru.

Článek

Cachová dala rozhovor televiznímu štábu i rozhlasu v domnění, že zaběhla v závěrečné disciplíně prvního dne čas 24,32 s. Jenže mezitím ve výsledcích naskočila zlověstná písmenka DQ, zřejmě za vyšlápnutí z dráhy.

Od píšících novinářů se dozvěděla nemilou novinu. „Ne! Já věděla, že to jednou přijde. Běhám hrozně těsně, je to možné. Ale ani nevím přesně, kde jsem vyšlápla," vykládala posmutněle bývalá dorostenecká mistryně světa.

Rozhodčí se opravili

Mezitím už vedení českého týmu vyrazilo do technického informačního centra na Olympijském stadiónu vznést dotaz, kde k provinění došlo. Jenže než to stihli, rozhodčí svůj výrok opravili.

Cachová se tak ještě v mixzóně dozvěděla, že do druhého dne půjde s bodovým ziskem ze všech disciplín. „Fakt? To mám hned lepší náladu," rozesmála se. Možná ji pomohly i speciální náušnice pro štěstí s logem olympiády v Riu. „Ty mám od kamarádky Lucky Ondraschkové, objevila je v Americe," děkovala v zámoří studující vícebojařce.

A Cachová už tak mohla zase vtipkovat. „Já jsem si chvíli říkala, že aspoň nebudu muset běžet osmistovku," culila se vícebojařka, jíž patří po prvním dnu se ziskem 3673 bodů průběžné patnácté místo.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články