Hlavní obsah

Francie - Írán 79:62Basketbalisté Francie porazili také Írán a jsou na OH dál stoprocentní

Aktualizováno

Basketbalisté Francie porazili na olympijském turnaji Írán 79:62 a stvrdili postup do čtvrtfinále z prvního místa v základní skupině A, v níž hráli i čeští reprezentanti. Svěřenci Vincenta Colleta zůstávají na hrách v Tokiu neporažení, Írán po třetím neúspěchu na turnaji končí.

Foto: Gregory Shamus, Reuters

Z utkání Francie - Írán v rámci olympijského turnaje basketbalistů.

Článek

V souboji o druhou přímou postupovou příčku porazily USA 119:84 český výběr, který bude nejhorší z týmů na třetích místech se skóre -49 a přišel tím o naději na postup. Němci po prohře s Austrálií 76:89 na 3. místě skupiny B mají skóre -16. V neděli bude o poslední postupové místo bojovat domácí Japonsko (-46) s Argentinou (-28), které jsou bez výhry a radovat se bude vítěz.

Bronzoví medailisté z mistrovství světa Francouzi, kteří na úvod porazili USA (83:76) a poté o 20 bodů i české basketbalisty (97:77), nepolevili ani na závěr skupiny. Přestože více prostoru dostali tentokrát i hráči z lavičky, vedli favorité už v poločase o 19 bodů. Asijský celek se sice v úvodu poslední části ještě dotáhl na třináctibodový rozdíl, ale výběr "Les Bleus" žádné komplikace nepřipustil.

O medailových ambicích nechtěla jedna z francouzských opor Evan Fournier zatím mluvit. "Nejdřív je čtvrtfinále, soustřeďme se na něj. Už mnohokrát jsme porazili hodně dobré týmy a pak jsme prohráli v semifinále. Nechceme to opakovat," řekl hráč Bostonu.

Po Íránu, který vypadl ze hry o play off už po prohrách s Českem a USA, skončil turnaj i ve skupině B pro Nigérii, jež podlehla Itálii 71:80. Po třech čtvrtinách sice vedla 63:56, ale poslední prohrála 8:24 a skončila bez výhry.

Italové díky vítězství doplnili ve čtvrtfinále již dříve jisté postupující Francii, svého soka ze skupiny Austrálii a Slovinsko se Španělskem. Austrálie díky vítězství nad Německem stejně jako Francie na turnaji ještě nezaváhala a o udržení neporazitelnosti budou hrát v "céčku" v neděli také Slovinsko a Španělsko ve vzájemném souboji

Basketbal:
Muži:
Skupina A:
Írán - Francie 62:79 (17:22, 27:46, 47:62)
Nejvíce bodů: Haddádí 18, Kazemí a Jakchalí oba 11 - Heurtel 16, Luwawu Cabarrot 12, De Colo a Poirier po 10.

.

Reklama

Související témata: