Hlavní obsah

Dvanáctiletá syrská stolní tenistka skončila v prvním kole

Tokio

Nejmladší účastnice olympiády v Tokiu dvanáctiletá stolní tenistka Hind Zazaová se rozloučila s hrami v prvním kole. Po porážce 0:4 na sety s Liu Jia z Rakouska si syrská reprezentantka pořídila se soupeřkou selfie na památku.

Foto: Kin Cheung, ČTK/AP

Dvanáctiletá stolní tenistka Hind Zazaová ze Sýrie se rozloučila s hrami po porážce s Liu Jia z Rakouska.

Článek
Fotogalerie

Zazaová s devětatřicetiletou mistryní Evropy z roku 2005 prohrála za 24 minut 4:11, 9:11, 3:11 a 5:11. "Byla to velká lekce. Příště budu ještě víc pracovat, abych prošla přes první, druhé i třetí kolo," citovala agentura Reuters Zazaovou.

Její cesta na hry, kde se představila jako první syrský zástupce ve stolním tenisu v historii, nebyla vůbec snadná. Kvůli občanské válce v Sýrii nemohla cestovat k zápasům do zahraničí a výpadky elektřiny ji omezovaly v tréninku.

"Připravit se na olympiádu bylo psychicky hodně náročné, ale zvládla jsem to a myslím, že tu odolnost jsem ukázala i v zápase," uvedla nejmladší účastnice her od jedenáctiletého španělského veslaře Carlose Fronta v Barceloně v roce 1992.

"Za posledních pět let jsem nasbírala hodně různorodých zkušeností. Především kvůli válce v zemi. A také kvůli odložení olympiády a pozastavení finanční podpory na přípravu. Bylo to těžké, ale bojovala jsem. A to je můj vzkaz všem, kteří jsou v podobné situaci. Když budete tvrdě dřít bez ohledu na komplikace, tak se vám váš sen splní," prohlásila Zazaová.

Reklama

Související témata: