Hlavní obsah

Jedničky Mol a Sörum jsou v Tokiu v semifinále, Alison další medaili nezíská

Tokio

Světové beachvolejbalové jedničky Anders Mol a Christian Sörum si zahrají o olympijské medaile. Do semifinále se dostali jako první norský pár v historii po výhře nad ruskou dvojicí Ilja Lešukov, Konstantin Semjonov 21:17 a 21:19. Naopak na medailové úspěchy z Londýna a Ria nenaváže Brazilec Alison.

Foto: Petros Giannakouris, ČTK/AP

Světové beachvolejbalové jedničky Anders Mol (vpravo) a Christian Sörum.

Článek

Mol a Sörum ruským soupeřům Lešukovovi se Semjonovem ve čtvrtfinále vrátili porážku ze základní skupiny. V ní norští favorité odehráli všechny tři zápasy až od 22 hodin místního času vždy v přívětivém počasí a pod světly, ale středeční program zahájili už v 9:00 ráno ve třicetistupňovém horku.

Změna je nicméně nerozhodila. V Tokiu se Mol a Sörum snaží přidat do společné sbírky další medaili k bronzu z posledního mistrovství světa a dvěma zlatům z letošního Světového okruhu v dubnu v Cancúnu.

Foto: Pilar Olivares, Reuters

Ondřej Perušič (vpředu) a David Schweiner v duelu s ruským párem Krasilnikov, Stojanovskij.

Ve čtvrtečním semifinále Norové nastoupí proti lotyšské dvojici Martins Plavinš, Edgars Točs, kteří vyřadili poslední Brazilce v turnaji Alisona s Álvarem. Alison získal před pěti lety na domácím písku zlato s Brunem, předtím na olympiádě v Londýně stříbro s Emanuelem.

XXXII. letní olympijské hry v Tokiu:
Plážový volejbal:
Muži - čtvrtfinále:
Mol, Sörum (1-Nor.) - Lešukov, Semjonov (12-Rus.) 2:0 (17, 19)
Plavinš, Točs (14-Lot.) - Alison, Álvaro Filho (4-Braz.) 2:0 (16, 19).

Reklama