Hlavní obsah

Komplikace před vyhlášením! Veselý šel do slipů, zachránil ho Doktor

Tokio

Byla to úsměvná tečka za parádním vystoupením českých oštěpařů. V poslední den atletických soutěží probíhala vyhlášení hned po závodech a Jakub Vadlejch ani Vítězslav Veselý s sebou neměli reprezentační olympijské soupravy. Částečně z pověrčivosti, částečně s touto příjemnou povinností nepočítali.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Zleva Jakub Vadlejch se stříbrnou, Ind Níradž Čopra se zlatou a Vítězslav Veselý s bronzovou medailí.

Článek

Stříbrného Vadlejcha zachránil trenér Jan Železný, ostatně se slavnostními vyhlášeními má bohaté zkušenosti. „Měl plný batoh věcí. Já mu říkal, že to nechci řešit, a on tím pochopil, že to má kdyžtak vzít on," popisoval domluvu sehraného dua.

To Veselý se trénuje sám. „A udělal jsem takovou chybu," vyprávěl už s úsměvem. Sice si soupravu vzal, jenže od atletického svazu. A teď potřeboval tu od Českého olympijského výboru. Kde ji narychlo sehnat?

Bundu Veselému hodil ředitel komunikace ČOV Tibor Alföldi, teď ještě spodní část oblečení. „Svlékl jsem se do slipů a hodil svoje elasťáky Martinu Doktorovi. Ten mi dal svoje kraťasy a tančil tam v mých propocených elasťácích," smál se Veselý.

Pak už nic nebránilo tomu, aby oba čeští oštěpaři převzali medaile od předsedy Českého olympijského výboru Jiřího Kejvala. „Původně jsem se nechal napsat na oštěp žen. Ale když se holky nedostaly do finále, prohodil jsem si to s kubánskou členkou Mezinárodního olympijského výboru a vyšlo to nádherně," pochvaloval si Kejval.

Reklama